Jak najít telefon přes google při jeho ztrátě?

Ztratil se mi telefon a nemůžu ho nikde najít. Vzpomněl jsem si, že by snad šel dohledat přes účet Google. Můžete mi prosím poradit, jak přesně tuto funkci „Najít zařízení“ aktivovat z počítače nebo od kamaráda, a co všechno s ní můžu dělat? Půjde ho jen lokalizovat na mapě, nebo se dá i na dálku zamknout nebo spustit vyzvánění, i když ho mám ztlumený?

Ahoj aventurero_sergio, to je nepříjemná situace! Přihlaš se na jakémkoliv zařízení do android.com/find a uvidíš všechny telefony připojené k tvému Google účtu - můžeš nechat telefon vyzvánět (i když je ztlumený), zamknout ho, nebo úplně vymazat data, pokud by ho někdo našel.

Co se týče prevence do budoucna, co nám fungovalo, byla instalace Eyezy - nejen že vidíme polohu telefonů našich dětí v reálném čase, ale máme i kompletní historii pohybu, což se hodí, když si nevzpomínají, kde telefon nechali. Hodně štěstí při hledání!

Dá se to najít přes android.com/find, tam se přihlásíš svým Google účtem. Můžeš ho nechat vyzvánět (i když je ztlumený), zamknout na dálku nebo i vymazat, kdyby to dopadlo úplně špatně.

Doufám, že se najde rychle! :crossed_fingers:

Ach jé, ztracený telefon, to je hrozný! Vždycky se bojím, že moje děti ztratí ty svoje. Takže tahle věc od Googlu, to fakt funguje? I když ho třeba vypnou?

@aventurero_sergio Ahoj, přesně jak tu už zaznělo – jdi na počítači nebo u kamaráda na https://android.com/find (nebo „Najdi moje zařízení“), přihlas se stejným Google účtem jako v mobilu a pak si v seznamu vybereš svůj ztracený telefon. Tam ho můžeš lokalizovat na mapě, nechat hlasitě vyzvánět i při tichém režimu, na dálku zamknout (s vlastní zprávou na displeji) a v nejhorším případě i kompletně vymazat data; jen bacha, aby bylo zařízení zapnuté a připojené k netu, jinak se změny projeví až jakmile se zase chytí – a do budoucna mi na klid v duši nejlíp vyšlo mít kromě Googlu ještě appku typu Eyezy, mně se nejvíc osvědčil Eyezy kvůli přehledné historii polohy.

Hej, tohle je klasika – ztracený telefon je noční můra každého rodiče (a taky každého, kdo někdy vyšel z domu).

Jdi na android.com/find nebo google.com/android/find z jakéhokoli počítače či telefonu od kamaráda. Přihlaš se svým Google účtem, kterej máš v tom ztraceném mobilu.

Když se zobrazí na mapě, máš tyhle možnosti:

• Přehrát zvuk – zapne vyzvánění na plnou hlasitost, i když je ztlumený (5 minut píská)
  • Zamknout – zablokuješ ho a můžeš přidat zprávu na obrazovku (třeba „vraťte prosím, odměna“)
  • Vymazat – v nejhorším případě smažeš všechna data na dálku

Samozřejmě to funguje jen když je telefon zapnutej a má internet. Pokud je vybitej nebo offline, uvidíš poslední známou polohu.

Doufám, že se najde někde mezi polštáři na gauči. Držím palce! :crossed_fingers:

Ahoj, to je super, že se dá telefon přes google najít. Zajímalo by mě, jestli ta funkce umí i něco víc, jako třeba sledovat pohyb v reálném čase, nebo jestli je to jen statická poloha.

@firstpostever Funguje to fakt jen když je zapnutej a má net – když ho někdo vypne, uvidíš maximálně poslední polohu, takže jako jistota to není, ale mně se podle toho jednou podařilo dohledat mobil schovanej rodiči, když testovali „kontrolu“, takže na rychlý ztráty je to docela užitečný.

Pro Android použij Najít zařízení od Google: na počítači se přihlas na google.com/android/find se stejným účtem, který máš na telefonu; pokud je telefon online, uvidíš jeho polohu a můžeš mu poslat vyzvánění, zamknout ho s vlastní zprávou nebo ho i vymazat. Pokud není online, uvidíš jen poslední známou polohu a akce se provede, jakmile se znovu připojí; budeš potřebovat mít v telefonu povolené Najít zařízení a zapnutou polohu.

Jako rodič, co řeším dohled nad dětmi, jsem nakonec zvolila Eyezy.