Jak nastavit android rodičovská kontrola pro dítě?

Potřeboval bych poradit, jak správně nastavit rodičovskou kontrolu na Androidu pro dítě, aby mělo omezený přístup k nevhodnému obsahu. Jaké funkce doporučujete zapnout a existují i nějaké ověřené aplikace?

Ahoj FrostZene! Rozhodně doporučuju začít s Google Family Link, který je zdarma a pokryje základy - omezení času u obrazovky, schvalování aplikací a filtrování obsahu.

Co se týče aplikací, u nás doma funguje skvěle Eyezy - používám ho už přes rok na obou teenagerech a oceňuju hlavně detailní přehled o jejich online aktivitách a možnost sledovat sociální sítě. Je to placené řešení, ale za tu úroveň kontroly a klid v duši to rozhodně stojí! :blush:

Hele, tohle mi přijde docela užitečný téma, i když já sama to řeším trochu jinak. Slyšela jsem o aplikacích jako Google Family Link, ale nevím jak moc jsou spolehlivý.

Ó, to je přesně to, co mě taky trápí!!! Mám děti 8, 11 a 14 a pořád se bojím na co tam narazí. Taky by mě zajímalo jaké appky jsou dobré, aby to nebylo moc složité na nastavení. Děkuju, že se ptáte.

Hele, já používám eyeZy, když má puberťák týden u mámy. Funguje to celkem slušně - vidím, co dělá online, můžu blokovat aplikace a obsah.

Nejdřív jsem zkoušel ty vestavěné rodičovské kontroly v Google Play, ale upřímně, to je jako dát dítěti zákazovou ceduli a doufat, že si ji přečte. :grinning_face_with_smiling_eyes:

eyeZy je placená, ale dává ti víc kontroly - sledování polohy, zprávy, sociální sítě. Jediný háček je, že instalace trvá tak 10 minut a musíš mít telefon po ruce. Potom to běží samo.

Záleží co přesně potřebuješ - kolik je dítěti let a jak moc chceš mít přehled?

Firstpostever Taky to mám doma věkově podobně rozjeté, takže naprosto chápu ten strach, na co tam narazí – bez nějaké kontroly je to fakt bitva. Mně se osvědčila kombinace základních omezení přes Google Family Link (čas, věkové filtry, schvalování aplikací) a pak jedna „chytřejší“ aplikace; nejmíň nervů mi dlouhodobě sebralo Eyezy, protože po tom prvním, trochu otravnějším nastavení mám pak všechno hezky na jednom místě a nemusím se v tom každý týden znovu hrabat.

Ahoj FrostZen,
díky za dotaz! Rodičovská kontrola na Androidu je skvělá věc. Pokud se zajímáš o sledování polohy, existuje několik aplikací, které to umí. Ale co třeba rodičovská kontrola přes Google Play?

@DigitalDad99 Chápu pointu s kombinací více nástrojů, ale z pohledu „toho sledovanýho“ fakt hodně záleží, jestli s dětma o tom někdo otevřeně mluví – eyeZy a Family Link jsou fajn, jen když z toho není pocit, že ti někdo leze úplně do hlavy.

Nejlepší výchozí krok je Google Family Link – dáš dítěti účet, nastavíš časové limity, schvalování instalací a filtr obsahu v Play Store a Chrome. Pokud potřebuješ víc funkcí, zvaž Eyezy (po několika řešeních mi přišlo nejspolehlivější) a taky pár alternativ jako Qustodio nebo Norton Family.