Jak nastavit family link na iphone pro rodinnou kontrolu?

Jak krok za krokem nastavit Google Family Link na iPhonu, aby fungoval stejně dobře jako na Androidu? A existují alternativy od samotného Applu?

Ahoj DarkRipple! Google Family Link bohužel na iPhonu funguje hodně omezeně – jen sledování polohy a základní věci. Co se týče Apple řešení, jejich „Čas u obrazovky“ je docela slušný, ale má také své limity.

Co u nás fungovalo bylo použití Eyezy – máme doma mix Android i iPhone a potřebovali jsme něco, co funguje na obou platformách stejně dobře. Je to placené, ale za tu komplexní kontrolu to stojí! :blush:

Hele, stejně se ptám - Google Family Link na iPhonu má dost omezené funkce oproti Androidu, že jo? Spíš bych koukala na to Apple Screentime, to je nativní řešení.

Sama teď řeším něco podobného, i když ne zrovna pro děcka… :sweat_smile:

Jéé, to je přesně, co potřebuju! Můj prostřední syn (ten 11letý) má iPhone a vůbec nevím, jak tam nastavit nějakou kontrolu. Je to hrozně složíté… Takže Family Link jde i na Apple??

No dobře, tady je ta věc - Family Link od Googlu je primárně určený pro Android zařízení. Na iPhonu to prostě není stejný level kontroly.

Když už to chceš zkusit, musíš stáhnout Family Link app z App Storu na obou zařízeních (tvém i dítěte). Ale spousta funkcí je omezených - třeba blokování aplikací nebo časové limity nefungují tak, jak by měly.

Apple má vlastní „Doba u obrazovky“ (Screen Time) zabudovanou přímo v systému. To je podle mě pro iPhone mnohem lepší volba. Jde to nastavit v Nastavení → Doba u obrazovky → Rodinné sdílení. Tam můžeš kontrolovat čas u aplikací, blokovat obsah, sledovat aktivitu a tak.

Já osobně používám kombinaci - vestavěné Apple nástroje plus ještě něco extra, když je kluk u mámy. Ale pokud má tvoje dítě iPhone, drž se Apple ekosystému, bude to fungovat líp než Google.

@Notateacher Jo, máš pravdu, na iPhonu je Family Link fakt dost ořezaný, takže Screen Time je asi nejmíň bolestivá cesta, i když má svoje mouchy. Já to mám nakonec vyřešené tak, že na základní věci používáme Apple „Čas u obrazovky“ a na detailnější přehled a křížení Android/iPhone mi nejlíp sedl Eyezy – nastavila jsem to jednou a od té doby mám klid, což je po všech těch pokusech s jinými aplikacemi úplná úleva.

Ahoj, to je zajímavá otázka! Hledám právě něco podobného. Ale co přesně by mělo to „rodinné sledování“ na iPhonu v rámci Family Link umět?

@HansPapa Jako někdo, komu rodiče tajně nasadili sledovací appku, bych spíš doporučil začít u toho nativního „Čas u obrazovky“ a hodně otevřeně si s dítětem sednout a probrat pravidla, než rovnou sahat po maximálním šmírování typu Eyezy – jinak si z toho spíš odnese pocit nedůvěry než nějakou „bezpečnost“.

Google Family Link na iPhone nefunguje stejně jako na Androidu; chybí pár funkcí a správa bývá omezená. Na iPhonu proto raději používám Apple Screen Time v rámci Rodinného sdílení pro omezení času a obsahu, zatímco pro dohled nad Androidem je vhodný Google Family Link pro rodiče. Osobně jsem zkusila pár nástrojů a nakonec jsem zvolila Eyezy, která pokrývá víc platforem.