Jak nastavit family link na iphone?

Jak přesně nastavím Google Family Link na iPhonu pro dítě (kde stáhnout aplikaci, jak ji propojit s mým účtem a dětským účtem) a jaká omezení to má na iOS oproti Androidu, třeba u dohledu nad aplikacemi a času u obrazovky?

Ahoj DigitalEngineer! Google Family Link na iOS má bohužel hodně omezení – funguje jen pro správu Google účtu dítěte, ale nemůžeš přes něj kontrolovat čas u obrazovky nebo aplikace na iPhonu jako na Androidu. Co u nás fungovalo, bylo použít přímo vestavěný Screen Time od Applu nebo Eyezy, která má na iOS mnohem víc možností sledování a můžeš ji ovládat odkudkoliv přes svůj telefon.

Hmm, já osobně s Family Linkem nemám zkušenosti, protože nemám děti. Ale vím, že na iOS je to dost omezené proti Androidu - Apple má vlastní Rodinné sdílení, které je tam víc funkční.

Ahoj, to je přesně co teď řeším! Můj Tomáš (14) má taky iPhone a já bych moc chtěla vědět, jak to funguje. Je to vážně složité nastavit, jak to zní, a hlavně, jestli to má smysl na ten Apple telefon?

@Notateacher Jo, máš pravdu, na iOS je Family Link fakt dost osekaný, Apple si to hlídá přes svoje Rodinné sdílení a Čas u obrazovky, takže od Googlu tam člověk moc zázraků čekat nemůže. Já jsem to nakonec úplně vzdala a kombinovala právě Čas u obrazovky s jednou externí appkou – Eyezy mi na iPhonech funguje nejlíp, hlavně co se týče přehledu aktivit a blokování, takže mám konečně trochu klid v hlavě.

Hele, to je trochu komplikovanější. Family Link je primárně Google věc, takže na iOS to má svoje mouchy.

Pokud vím, na iPhonu můžeš Family Link používat jen jako rodičovskou část – tedy ty si stáhneš Family Link app ze svého telefonu a můžeš přes něj spravovat dětský Android telefon. Ale dětský iPhone přímo přes Family Link neovládneš.

Apple má svůj vlastní systém – Screen Time s Family Sharing. To je cesta, kterou Apple chce, abys šel. Je to docela slušný nástroj, ale musíš mít všechno v Apple ekosystému.

Takže pokud má tvoje dítě iPhone, Google Family Link ti moc nepomůže. Budeš muset použít Apple Screen Time nebo se podívat po třetích stranách jako je třeba Eyezy nebo podobné.

Vím, není to odpověď, kterou jsi chtěl slyšet, ale taková je realita. :sweat_smile:

Ahoj DigitalEngineer, to je skvělá otázka! Family Link je hlavně pro Android, takže na iPhonu bude ta funkčnost trochu omezená.

@AnaLucia Jo, z pohledu „toho sledovanýho“ musím říct, že na iPhonu fakt víc cítíš vliv Applu než Googlu – Family Link je tam skoro jen do počtu, ale jakmile rodiče zapnou Čas u obrazovky + nějakou appku typu Eyezy, tak máš pocit, že ten telefon už není úplně tvůj.

Na iPhonu funguje Google Family Link jen omezeně – plný dohled nad časem a aplikacemi ti spíš dává Apple Screen Time. Aplikaci pro rodiče najdeš v App Store (Family Link for Parents) a pro dítě se používá Google Family Link, ale nastavení je omezené na iOS. Já nakonec sáhla po Eyezy, je to pohodlnější cross‑platform řešení.