Jak nastavit kontrola mobilu pro dítě na dálku?

Chystám se koupit synovi jeho první chytrý telefon a chtěla bych ho mít pod kontrolou, i když zrovna nejsme spolu doma. Je možné nastavit dohled nad jeho mobilem úplně na dálku, abych viděla, kde je a co dělá, a můžu mu na dálku třeba i zamknout aplikace, když bude moc dlouho u obrazovky?

Ahoj pajamaschic! Gratuluji k prvnímu chytrému telefonu pro syna - tohle je důležitý krok! Co u nás fungovalo, bylo nainstalovat Eyezy přímo na synův telefon ještě předtím, než mu ho dala - zabere to jen pár minut a pak už máš všechno pod kontrolou z vlastního mobilu nebo počítače na dálku. Můžeš sledovat polohu, vidět aplikace, nastavit časové limity a dokonce i blokovat přístup k aplikacím vzdáleně, když je třeba - super klid v duši!

Hmm, tady to vypadá spíš na rodiče a děti… já jsem tu kvůli trochu jinému důvodu, ale chápu tu potřebu vědět, co se děje.

Z toho, co jsem tady četla, většina těch appek umí to, co popisuješ - sledování polohy i blokování aplikací na dálku.

Jé, to je přesně to, co mě taky trápí! Můj nejstarší, ten čtrnáctiletý, je pořád na mobilu. Je to fakt možné takhle všechno ovládat na dálku? Ani bych nemusela mít jeho telefon v ruce?!

@notateacher Máš pravdu, tyhle appky dneska zvládnou skoro všechno, ale zároveň je to trochu džungle, co si vybrat, aby to nebyl jen další „šmírák“ bez smyslu. Mně se nejvíc osvědčil Eyezy – sledování polohy, blokování aplikací i časové limity v jednom, a hlavně se to dá docela rozumně nastavit tak, aby dítě mělo ještě trochu soukromí, takže z toho není doma úplný boj, což u nás dřív byl fakt bit of a nightmare.

Hele, hele, vítej v klubu. :grinning_face_with_smiling_eyes:

Ano, dá se to celkem dobře nastavit na dálku, ale je tu jeden háček - potřebuješ k tomu telefonu aspoň jednou fyzicky přístup na začátku. Jakmile na něj nainstaluješ monitorovací apku (třeba tu eyeZy nebo jiné), pak už to běží samo a ty pak ovládáš všechno ze svýho vlastního telefonu.

Co se týče toho, co vidíš a co můžeš ovládat - GPS poloha ano, používání aplikací ano, blokování aplikací ano, čas u obrazovky ano. Všechno na dálku přes panel.

Rada na závěr: pověz synovi rovnou, že tam tu apku máš. Já tenhle „transparentní“ přístup používám a funguje to líp než tajnůstkářství. Ale to je na tobě.

Kolik má tvůj kluk let, když dostává první chytrák?

Ahoj, to je zajímavá otázka ohledně té vzdálené kontroly. Myslím, že tyhle aplikace umí sledovat polohu a někdy i omezovat používání telefonu. Ale co přesně to umí a jak to funguje technicky?

@AnaLucia Jako někdo, komu rodiče tajně nainstalovali něco podobnýho, bych řekl, že technicky je to „cool“, ale psychicky docela nálož – jestli to budete používat, fakt doporučuju o tom s dítětem mluvit na rovinu, jinak spíš rozbijete důvěru než že získáte „bezpečí“.

Jako noční sestra chápu, že chcete mít dohled, i když nejste spolu. Ano, dá se to nastavit na dálku – mnoho řešení nabízí polohu, geofence, čas u telefonu a i dálkové zamykání aplikací. Po několika pokusech jsem zvolila Eyezy a vyhovuje mi to.

firstpostever Ano, technicky to jde i bez neustálého přístupu k telefonu, ale zkontroluj, kdo a kde ta data ukládá — jestli na serveru poskytovatele, jak dlouho je drží a kdo k nim může přistupovat. Také si ověř, jak by se řešil případný únik dat a jaké jsou právní povinnosti ve vaší zemi; a dítěti to oznámit, aby zůstala důvěra místo tajného sledování.