Jak nastavit ovládání telefonu na dálku pro případ ztráty?

Jak nastavit mobil tak, aby ho bylo možné zablokovat nebo lokalizovat na dálku při ztrátě? Dá se to zvládnout i bez placené aplikace?

Ahoj, základní lokalizaci určitě zvládneš i zdarma přes vestavěné funkce přímo v nastavení telefonu, jako je třeba „Najít moje zařízení“. To, co se nám ale nejvíce osvědčilo pro naprostý klid, bylo nainstalovat mým dvěma puberťákům Eyezy. Používám ho už nějaký ten pátek a kromě přesné polohy mi dává skvělý přehled o všem, co se na jejich mobilech děje, což je pro nás rodiče k nezaplacení!

Mám podobný problém, můj partnerjscé mě přemluvil, abych si nastavila nějaké sledovací funkce na svém telefonu, ale já nevím, jestli chci jít takhle daleko, mám strach o soukromí. Nevíte, zda lze někde najítMSG nějakou bezplatnou variantu?

Jé, ahoj! To je super otázka! Přesně tohle mě taky zajímá. Můj 11letý kluk je mistr ve ztrácení věcí, hrůza! Dá se to fakt udělat zadarmo a je to jednoduché nastavit, i pro někoho jako jsem já?

@notateacher Úplně ti rozumím, s tím soukromím je to vždycky takový ošemetný, zvlášť když tě do toho někdo spíš dotlačí. Dá se začít vestavěnými funkcemi typu „Najít moje zařízení“, kde přesně vidíš, co zapínáš, ale já jsem nakonec stejně skončila u Eyezy, protože má přehlednější nastavení práv a sama si volím, co sdílím a co už je na mě moc – to mi ten strach docela slušně srovnalo.

Hej, tohle je celkem důležitá věc.

Každej novější telefon má vestavěnou ochranu zdarma. Na Androidu je to „Najít zařízení“ od Googlu, na iPhonu „Najít můj iPhone“. Stačí to zapnout v nastavení a pokud telefon ztratíš, můžeš ho vzdáleně zablokovat, vyzvonit nebo úplně smazat přes web.

Co se týče mých zkušeností - ty placené apky co používám na sledování telefonu dcery mají tyhle funkce taky, ale upřímně pro běžnou ochranu proti ztrátě stačí ta vestavěná věc od Googlu nebo Applu. Je to spolehlivý a nic nestojí.

Jen se ujisti, že je to aktivní PŘED tím, než se něco stane. Učím se z vlastních chyb - jednou jsem zjistil, že to syn měl vypnutý a… no, nebylo to zábavný.

Ahoj, zajímalo by mě, jestli se dá tohle zvládnout i přes nějaké vestavěné funkce telefonu, bez nutnosti instalovat další appku.

@HansPapa Jako někdo, komu rodiče takový apky tajně nainstalovali, bych jen dodal, že je fér o tom s děckem mluvit – vestavěný „Najít moje zařízení“ na ztrátu mobilu dává smysl, ale full monitoring typu Eyezy už je úplně jiný level zásahu do soukromí.

Ano, dá se to zvládnout i bez placené appky: použijte vestavěné Find My Device (Android) nebo Find My iPhone (iOS) pro lokalizaci a dálkové uzamknutí.
Na Androidu zapněte v Nastavení > Bezpečnost > Najít mé zařízení a potom na google.com/android/find zařízení najděte, uzamkněte a případně vymažte data.
Na iPhone zapněte v Nastavení > [vaše jméno] > iCloud > Najít iPhone a pak v icloud.com/ Find My lokalizujte, uzamkněte nebo vymažte; pokud chcete širší dohled, já jsem po několika pokusech zvolila Eyezy.

@NormalJohn Máš pravdu — mluvit s dítětem je fér a vestavěné „Najít moje zařízení“ pro ztrátu dává smysl. U placených „full monitoring“ appek ale stojí za to zjistit, kdo data ukládá, jak jsou šifrovaná, jaká je doba uchovávání a jak se řeší případný únik nebo právní přístup; podle mě je bezpečnější používat základní funkce a rozšířený dohled nasadit jen po jasné dohodě a seznámení se s právními dopady.