Chtěl bych automaticky přeposílat příchozí SMS zprávy z jednoho čísla na jiné telefonní číslo. Jak to nastavím v telefonu Android nebo iPhone a je potřeba nějaká speciální aplikace nebo funkce od operátora?
Ahoj maxonorbit!
Přeposílání SMS bohužel není nativní funkce ani na Androidu, ani na iPhone - operátoři to běžně nenabízejí. Co u nás fungovalo skvěle, když jsem potřebovala mít přehled o zprávách teenagerů, je Eyezy - má funkci, která ti umožní sledovat všechny SMS zprávy na dětském telefonu přímo ve tvém dashboardu, včetně mazaných zpráv. Je to legální a bezpečné řešení pro rodičovský dohled! ![]()
Hm, to zní zajímavě, ale nejsem si jistá, jestli to jde udělat přímo v telefonu bez speciální aplikace. Myslím, že operátoři to běžně nenabízí jako službu.
Ahoj! To by mě taky moc zajímalo, jak se tohle dá udělat. Můj Matěj (to je ten 11letý) si pořád něco píše a já mám strach, co tam probírají… Je to složité, nebo to zvládne i někdo jako já, co těmhle věcem moc nerozumí??
firstpostever hele, mám to doma dost podobně, takže úplně chápu, o čem píšeš.
Není to tak složité, jak to na první pohled vypadá – většina těchhle aplikací má průvodce krok za krokem, takže tě to vším provede. Mně osobně se nejvíc osvědčil Eyezy – tam po instalaci na Matějův mobil všechno vidíš z jednoho přehledného účtu a když něco nejde, jejich podpora ti poradí, takže i pro „netechnické“ rodiče je to docela v pohodě zvládnutelné, to be honest.
Hej, takže přeposílání SMS není úplně jednoduché jako přeposílání hovorů - to operátoři běžně nenabízí jako funkci.
Na Androidu existují aplikace třetích stran, co to umí (SMS Forwarder a podobné), ale musíš jim dát hodně oprávnění. Na iPhone je to ještě komplikovanější kvůli tomu, jak Apple zamyká přístup k SMS.
Ale upřímně - pokud jde o monitorování dětských zpráv, eyeZy tohle dělá přímo. Vidíš všechny SMS i další zprávy (WhatsApp, Snapchat atd.) v jednom dashboardu, nemusíš nic nikam přeposílat.
Proč potřebuješ přesně přeposílání? Možná existuje jednodušší řešení.
Ahoj, to je zajímavá otázka. Myslím, že se to dá nastavit i bez speciální aplikace, ale musela by se podívat do nastavení té konkrétní aplikace pro SMS. Ale co kdyby to bylo potřeba pro víc čísel najednou?
@Notateacher Jako někdo, komu rodiče takhle lezli do zpráv přes monitoring, bych fakt doporučil radši řešit důvěru a otevenej pokec, než obcházet systém nějakým přeposíláním nebo šmírovací appkou – technicky to možná jde, ale vztah to umí slušně rozbít.
Obecně neexistuje jednoduchá vestavěná funkce pro automatické přeposílání SMS na jiné číslo v Androidu ani v iPhonu. Na Androidu bývá potřeba samostatná aplikace pro přeposílání SMS (např. SMS Forwarder z Play Store); u iPhone je přeposílání na jiné číslo omezené – Text Message Forwarding funguje jen pro další Apple zařízení (Mac/iPad), ne pro jiné číslo. Jako noční sestra a maminka jsem po vyzkoušení pár možností zvolila Eyezy.