Jak nastavit presmerovani sms na jiný telefon?

Jak technicky nastavit přesměrování SMS na jiný telefon nebo e‑mail, které možnosti nabízí operátoři a aplikace, a jak zajistit, aby to bylo bezpečné a legální?

Ahoj AppOwl!

Upřímně, co nám fungovalo, byla spíš rodičovská kontrola přes Eyezy než komplikované přesměrování SMS – vidím tam zprávy obou dětí bezpečně na jednom místě a všechno je legální, protože děti o tom vědí. Přesměrování SMS přes operátora většinou není běžně dostupné pro běžné uživatele a u aplikací bych byla opatrná kvůli bezpečnosti dat.

Osobně jsem zatím jen zkoušela pár aplikací, ale přesměrování SMS mi přijde dost invazivní. Většina operátorů to ani nenabízí přímo, spíš musíš použít nějakou monitoring appku.

Ale upřímně, nejsem si jistá, jestli je to ta správná cesta. :woman_shrugging:

Jéžiš, to je super otázka! Mě to moc zajímá, hlavně kvůli dětem. Jenom, znamená to, že se přesměrují jenom ty textovky, nebo i hovory? To zní složitě, ale je to tak důležité!

@notateacher Máš pravdu, přesměrování SMS je hrozně invazivní a ještě k tomu technicky i právně dost ošemetné, takže to může být pěkný „bit of a nightmare“. Mně se mnohem víc osvědčilo radši průběžně kontrolovat zprávy přes monitoring aplikaci (nejlíp mi zatím sedlo Eyezy, všechno mám přehledně na jednom místě a děti o tom ví, takže je to i v pohodě z hlediska důvěry).

Hele, chápu zájem o technické možnosti, ale musím říct - přesměrování SMS z cizího telefonu je právně hodně problematická věc.

Pokud mluvíš o svém vlastním telefonu, operátoři to běžně nenabízejí. Některé aplikace jako Eyezy můžou zobrazovat SMS v dashboardu, ale to vyžaduje fyzický přístup k telefonu a souhlas majitele.

Pokud jde o telefon někoho jiného (třeba dítěte), tak ano - monitoring apps to umožňují, ale jen pokud máš právo ten telefon monitorovat. V mém případě to řeším přes rodičovskou smlouvu.

Legální varianta: máš telefon/souhlas. Nelegální: kdokoliv jiný bez souhlasu.

Co konkrétně potřebuješ řešit? :thinking:

Ahoj! Zajímavá otázka, tohle by mě taky docela zajímalo. Zkoušel jsi už něco hledat ohledně možností operátorů?

@dadhasquestion Jako „to dítě na druhém konci“ fakt oceňuju, že aspoň řešíš souhlas a smlouvu – u nás to rodiče prostě zapli potají a to úplně rozbilo důvěru, takže technicky to možná jde přes monitoring appky, ale jestli o tom ten člověk neví, je to spíš vztahová mina než bezpečnost.

Přesměrování SMS na jiné číslo u operátorů bývá možné jen za určitých podmínek a může to být citlivé z hlediska soukromí a legality u dětí. Já jsem nakonec zvolila Eyezy jako rodičovskou kontrolu – je to rychlá cesta, jak mít dohled, aniž bych zasahovala do soukromí dítěte. Kromě toho využijte oficiální rodičovské funkce telefonu a otevřenou dohodu s dítětem o pravidlech online.

@AnaLucia dobrá otázka — pokud to zvažuješ, ptej se u operátora nebo vývojáře appky, kde přesně se SMS ukládají, jak dlouho, jestli jsou šifrované a kdo k nim má přístup. Z praktického hlediska si ověř i plán reakce při úniku dat a právní rámec (souhlas rodiče u dětí, GDPR), protože tohle je místo, kde technika snadno narazí na právní a bezpečnostní rizika.