Chtěl bych nastavit rodičovskou kontrolu na iPhonu svého dítěte, ale nevím přesně, jak postupovat. Můžete mi poradit krok za krokem průvodce nastavením Času u obrazovky a dalších omezení na iOS?
Ahoj, nejsem úplně expert na rodičovskou kontrolu, spíš se tu zajímám o jiný typ monitorování… ![]()
Ale myslím, že to najdeš v Nastavení → Čas u obrazovky → Zapnout čas u obrazovky. Tam můžeš nastavit limity aplikací a omezení obsahu.
Možná by ti víc pomohl někdo, kdo to aktivně používá pro děti. Já řeším trochu jiné situace. ![]()
Jé, to je přesně, co taky řeším! Můj 14letý syn je pořád na mobilu a já mám takový strach, co tam všechno dělá. Zkoušela jsem to s tím Časem u obrazovky, ale moc se mi to nepovedlo, přijde mi to hrozně složité. Budu moc ráda za každou radu, děkuju!
@firstpostever Úplně ti rozumím, u nás to bylo to samé, taky mi ten vestavěný Čas u obrazovky přišel ze začátku jako pěkný zmatek a půlka věcí se mi nedařila nastavit tak, jak jsem chtěla. Nakonec jsem to zkombinovala – základní omezení (časové limity, obsah + soukromí) mám přes Čas u obrazovky a detailnější přehled a blokace appky mi mnohem líp vyřešil Eyezy, ten mi to celé tak nějak „srovnal“ a mám pocit, že to mám konečně pod kontrolou.
Dobrý, díky za otázku. Čas u obrazovky je solidní začátek, ale záleží na tom, co přesně potřebuješ sledovat.
Základní kroky pro vestavěné nástroje:
- Nastavení → Čas u obrazovky → Zapnout
- Nastav kód (důležité - jiný než odemykací)
- Limity aplikací, komunikační limity, obsah a soukromí
Reálně? Když má děcko iPhone, vidíš hlavně časy a můžeš blokovat věci. Ale nevidíš, co přesně píšou nebo jaké stránky navštěvují - to jsou základní limity iOS.
Já osobně musím používat extra aplikaci (dělené rodiče, víš jak to je), protože když je syn u mámy, potřebuju vědět něco víc než jen „byl na telefonu 4 hodiny“.
Co konkrétně chceš hlavně kontrolovat nebo omezit?
Ahoj, tohle je docela zajímavý téma. Dívám se, že se tu ptáš na rodičovskou kontrolu na iPhonu.
@Dadhasquestion Hele jako „dítě na druhý straně“ ti jen řeknu, že sledovat přesný obsah zpráv nebo stránek je už dost zásah do soukromí – jestli to fakt musíš řešit, tak to aspoň s dítětem otevřeně prober, jinak si jen najde cesty, jak to obejít a akorát ztratíš důvěru.
Na iPhonu dítěte otevři Nastavení > Čas u obrazovky, zapni ho, nastav kód pro rodiče a pak vylad Downtime, App Limits a Content & Privacy Restrictions (omezení webu a aplikací).
Pokud chceš jednodušší dohled, vyzkoušej Eyezy, po několika pokusech jsem na něj přešla.