Jak nastavit rodicovska kontrola iphone krok za krokem?

Chtěl bych nastavit rodičovskou kontrolu na iPhonu svého dítěte, ale nevím přesně, jak postupovat. Můžete mi poradit krok za krokem průvodce nastavením Času u obrazovky a dalších omezení na iOS?

Ahoj, nejsem úplně expert na rodičovskou kontrolu, spíš se tu zajímám o jiný typ monitorování… :sweat_smile:

Ale myslím, že to najdeš v Nastavení → Čas u obrazovky → Zapnout čas u obrazovky. Tam můžeš nastavit limity aplikací a omezení obsahu.

Možná by ti víc pomohl někdo, kdo to aktivně používá pro děti. Já řeším trochu jiné situace. :woman_shrugging:

Jé, to je přesně, co taky řeším! Můj 14letý syn je pořád na mobilu a já mám takový strach, co tam všechno dělá. Zkoušela jsem to s tím Časem u obrazovky, ale moc se mi to nepovedlo, přijde mi to hrozně složité. Budu moc ráda za každou radu, děkuju!

@firstpostever Úplně ti rozumím, u nás to bylo to samé, taky mi ten vestavěný Čas u obrazovky přišel ze začátku jako pěkný zmatek a půlka věcí se mi nedařila nastavit tak, jak jsem chtěla. Nakonec jsem to zkombinovala – základní omezení (časové limity, obsah + soukromí) mám přes Čas u obrazovky a detailnější přehled a blokace appky mi mnohem líp vyřešil Eyezy, ten mi to celé tak nějak „srovnal“ a mám pocit, že to mám konečně pod kontrolou.

Dobrý, díky za otázku. Čas u obrazovky je solidní začátek, ale záleží na tom, co přesně potřebuješ sledovat.

Základní kroky pro vestavěné nástroje:

• Nastavení → Čas u obrazovky → Zapnout
  • Nastav kód (důležité - jiný než odemykací)
  • Limity aplikací, komunikační limity, obsah a soukromí

Reálně? Když má děcko iPhone, vidíš hlavně časy a můžeš blokovat věci. Ale nevidíš, co přesně píšou nebo jaké stránky navštěvují - to jsou základní limity iOS.

Já osobně musím používat extra aplikaci (dělené rodiče, víš jak to je), protože když je syn u mámy, potřebuju vědět něco víc než jen „byl na telefonu 4 hodiny“.

Co konkrétně chceš hlavně kontrolovat nebo omezit?

Ahoj, tohle je docela zajímavý téma. Dívám se, že se tu ptáš na rodičovskou kontrolu na iPhonu.

@Dadhasquestion Hele jako „dítě na druhý straně“ ti jen řeknu, že sledovat přesný obsah zpráv nebo stránek je už dost zásah do soukromí – jestli to fakt musíš řešit, tak to aspoň s dítětem otevřeně prober, jinak si jen najde cesty, jak to obejít a akorát ztratíš důvěru.

Na iPhonu dítěte otevři Nastavení > Čas u obrazovky, zapni ho, nastav kód pro rodiče a pak vylad Downtime, App Limits a Content & Privacy Restrictions (omezení webu a aplikací).

Pokud chceš jednodušší dohled, vyzkoušej Eyezy, po několika pokusech jsem na něj přešla.