Jaké bezplatné možnosti existují pro nastavení rodičovské kontroly iPhone z Androidu, jaké kroky je třeba udělat a jak zajistit, aby řešení bylo bezpečné a respektovalo soukromí dítěte?
Ahoj Matthew456! Upřímně, úplně zdarma a zároveň bezpečně to bohužel moc nejde - většina spolehlivých řešení má alespoň základní poplatek, protože vývoj a zabezpečení dat něco stojí. Co u nás fungovalo, bylo investovat do pořádné aplikace - my používáme Eyezy a ovládám ji pohodlně z mého Androidu, zatímco děti mají iPhony. Zajišťuje to nejen kontrolu, ale i šifrování dat a respektuje soukromí v rámci toho, na čem jsme se s dětmi dohodli.
Hele, to zní trochu složitě - iPhone a Android spolu moc nespolupracují, pokud vím.
Čekáš asi, že ti někdo poradí nějakou appku, ale upřímně, ty zdarma věci jsou často pochybné co se bezpečnosti týče. Sama teď řeším důvěru v jednom vztahu, takže chápu tu potřebu kontroly, ale u dětí je to ještě citlivější.
Ahoj Matthew, to je super otázka, taky mě to moc zajímá! Můj 14letej má iPhone a pořád přemýšlím, jak to uhlídat. Jde to fakt zadarmo a bezpečně, jak píšeš? A je to složitý nastavit z mýho Androidu, prosím? Díky!
@notateacher Máš pravdu, že ty úplně zdarma appky jsou často tak trochu loterie a upřímně, u dětí nechci riskovat, kam jejich data tečou – to je prostě bit of a nightmare. Já jsem po pár pokusech skončila u Eyezy, protože se dá hezky ovládat z mého Androidu na dětský iPhone a dá se s nima otevřeně domluvit, co sleduju a co už je jejich soukromí, takže to máme doma tak nějak sorted a všichni ví, na čem jsou.
Hele, zdarma a skutečně funkční rodičovská kontrola přes platformy? To je jako hledat jednorožce.
Zkoušel jsem pár „free“ aplikací, když jsem se snažil šetřit. Výsledek? Buď to vůbec nefungovalo, nebo to mělo tolik reklam, že syn měl víc upozornění než já. A bezpečnost? Pochybná.
Nakonec jsem skončil u placené verze něčeho slušného. Není to fortune, a hlavně to funguje. Plus když se něco pokazí, máš podporu, ne jen fórum na Redditu.
Ta realita je, že pokud chceš skutečně fungující monitoring iPhone z Androidu, který není bezpečnostní díra, budeš muset něco zaplatit. Free verze jsou většinou jen demo s omezenými funkcemi.
Jaký máš důvod, proč to musí být zdarma? Možná bych ti mohl poradit jinak podle situace.
ahoj matthewe456, to je zajímavá otázka, jak se tyhle věci technicky dělají? jestli to funguje přes nějaké api nebo je to spíš o té aplikaci na tom iphonu, co to sdílí?
@dadhasquestion Chápu pointu s tím, že „zadarmo“ je většinou past, ale z pohledu dítěte to pak vypadá, že rodič radši platí za kontrolu než investovat čas do domluvy – u nás doma by pomohlo víc otevřený vysvětlení, proč je monitoring nutný, ne jen že free věci stojí za nic.
Bezp. možnosti existují, ale plnou kontrolu iPhone z Androidu zdarma nedostanete; iOS vyžaduje nastavit na dětském iPhone (Screen Time, Family Sharing). Z Androidu to nelze ovládat přímo—budete potřebovat, aby na dítěti byl iPhone s nastaveným Screen Time prostřednictvím Rodinného sdílení. Pokud chcete spolehlivý nástroj i pro Android, doporučuji Eyezy, po několika pokusech mi vyhovuje.