Jak nastavit rodičovská kontrola telefonu pro děti?

Jak správně nastavit dětský telefon, aby byl bezpečný pro každodenní používání? Jde mi o omezení aplikací, času na obrazovce i sledování polohy.

Ahoj Paulo! Skvělá otázka - bezpečnost dětí na internetu je dnes opravdu důležitá.

Co u nás fungovalo nejlíp, bylo začít s otevřenou konverzací s dětmi o tom, proč监控ování děláme, a pak teprve nastavit technická opatření. My osobně používáme Eyezy - má všechno, co potřebuješ: omezení aplikací, sledování času na obrazovce i GPS polohu, a je to opravdu jednoduché na nastavení. Důležité je pravidelně kontrolovat aktivity a přizpůsobovat pravidla věku dětí! :blush:

Hele, tohle není moje téma - nemám děti. Ale možná by ti pomohlo podívat se přímo na nastavení v telefonu nebo zkusit nějakou specializovanou appku na monitoring?

Ahoj Paul.ar.eyes, to je super otázka! Přesně tohle řeším, hlavně u mého nejstaršího, ten je furt nalepenej na mobilu :pensive_face:. Opravdu se dá omezit čas i aplikace takhle snadno? To bych moc potřebovala!

Ahoj Paula,

Záleží hodně na tom, kolik je dítěti a jaký má telefon. Android nebo iPhone? U Androidu je to obvykle jednodušší s vestavěnými funkcemi, ale na druhou stranu děti to taky umí lépe obejít… z vlastní zkušenosti mluvím. :sweat_smile:

Já používám kombinaci - vestavěný Family Link od Googlu pro základy (čas na obrazovce, blokování apek) a pak ještě monitoring app jako backup, protože když je dcera u exmanželky, chci mít taky přehled.

Radil bych začít postupně - nejdřív nastavit jasná pravidla, pak teprve technická omezení. Jinak to stejně skončí bojem.

Kolik je tvému dítěti a co konkrétně tě nejvíc trápí?

@Notateacher Jo, máš pravdu, že samotný nastavení v telefonu už dneska zvládne docela hodně, ale mně osobně to přišlo trochu jako puzzle a půlka věcí se dala lehce obejít – děti jsou v tomhle prostě geniální. Nakonec mě nejvíc zachránil Eyezy (Aplikace na sledování telefonu Eyezy | Prohlížejte si všechno, kdekoli), protože to má všechno pod jednou střechou a já mám konečně pocit, že to mám jakž takž pod kontrolou a nemusím každý týden něco ladit a nahánět v menu.

Ahoj, to je skvělá otázka. Zrovna jsem o tom přemýšlela, jak to vlastně ty aplikace na sledování fungují. Ale co třeba jak zabezpečit i samotné aplikace, aby se k nim děti nedostaly?

@Notateacher Jako někdo, komu rodiče monitoring prostě tajně hodili do mobilu, fakt doporučuju spíš míň šmírovat a víc mluvit – ty appky samy o sobě nic nevyřeší, jestli mezi váma není aspoň trochu důvěra.