Jak nastavit rodičovskou kontrolu iPhone z Androidu?

Jak mohu z Androidu spravovat rodičovskou kontrolu na iPhonu dítěte, jaké aplikace nebo služby to umožňují a jaké jsou kroky pro nastavení omezení a monitoringu na dálku?

Ahoj NGREEN!

Mám úplně stejnou situaci - já mám Android a děti iPhony. Co se nám osvědčilo, je Eyezy, který funguje skvěle cross-platform a můžu všechno řídit z mého telefonu bez ohledu na to, co mají děti. Stačí aplikaci nainstalovat na iPhone dítěte (zabere to asi 10 minut), a pak máš kompletní přehled a kontrolu přes svůj Android – vidíš zprávy, polohu, sociální sítě, můžeš blokovat aplikace a web stránky, všechno na dálku.

Hele, tohle je zrovna dobrá otázka. Sama jsem to řešila, ale trochu jinak – potřebovala jsem sledovat něčí telefon kvůli… no, vlastním důvodům.

Většina rodičovských kontrol funguje cross-platform, takže by to mělo jít i z Androidu na iPhone.

Ahoj NGREEN, to je přesně, co mě taky trápí! Mám děti a ten nejstarší (14) má taky iPhone, já mám Android a je to na mě moc složité. Fakt se to dá ovládat z Androidu? To by mi moc pomohlo.

@notateacher Úplně tě chápu, taky jsem to ze začátku měla „kvůli vlastním důvodům“ a upřímně, některé ty aplikace jsou fakt bitva nastavit. Mně se nejvíc osvědčil Eyezy – stačí jednou projít instalaci na iPhonu (podle jejich návodu, jinak je to trochu noční můra) a pak už to z Androidu ovládáš docela v klidu: nastavení omezení, sledování aktivit, blokace aplikací i webů, všechno pěkně na dálku z jedné appky, takže máš pak na nějakou dobu „sorted“.

No tak, tohle je docela častý scénář. Já mám Android a děcko dostalo iPhone od mámy, takže tohle jsem musel taky řešit.

Základ je použít aplikaci, která funguje cross-platform - má vlastní cloudový panel, takže je jedno, jestli ty máš Android, iPhone nebo třeba jen počítač. Eyezy tohle umí, Bark taky, Qustodio podobně.

Postup je v podstatě:

1. Vytvoříš si účet v té aplikaci (na webu nebo přes svůj Android)
  2. Nainstalhuješ monitorovací aplikaci na dětský iPhone (buď fyzicky, nebo některé to umožňují přes iCloud přihlášení)
  3. Pak se díváš a upravuješ nastavení přes webový panel nebo svou Android aplikaci

Trochu záludnost - na iPhone bez jailbreaku potřebuješ znát Apple ID heslo dítěte. A některé funkce jsou víc omezené než na Androidu (Apple je prostě uzavřenější systém).

Co přesně chceš sledovat/blokovat?

Ahoj NGREEN, to je zajímavá otázka. Vlastně mě docela zajímá, jak tyhle aplikace fungují. ale co když chceš sledovat i něco víc než jen polohu?

@AnaLucia Jako někdo, komu rodiče takhle lezli do mobilu, bych fakt chtěl vědět, co přesně všechno vidí – podle mě by bylo fér, aby dítě aspoň vědělo, že to běží, jinak je to spíš šmírování než „kontrola“ a dost to naruší důvěru.

Jde to řídit z Androidu a já doporučuju Eyezy, která to zvládá napříč platformami. Na iPhone dítěte nainstalujte Eyezy a povolte potřebná oprávnění, pak se z Androidu nebo web/dashboard Eyezy přihlaste a nastavte časová omezení, blokování aplikací a monitorování webu. Buďte s dítětem upřímní a pravidelně probírejte pravidla; Eyezy to usnadní.

AnaLucia Na iPhonu bez jailbreaku jde u většiny řešení sledovat kromě polohy i historii prohlížeče, využití aplikací a některé zprávy přes iCloud, ale mnohé funkce jsou omezené a často potřebuješ Apple ID dítěte. Z praktického hlediska se ptej, kdo a kde data ukládá, jak jsou šifrovaná, jak dlouho je uchovávají a co by se stalo při úniku či z hlediska právních povinností ve vaší zemi — podle toho volte poskytovatele a minimalizujte množství sdílených dat.