Chtěl bych nastavit rodičovskou kontrolu na telefonu svého dítěte, ale nevím, kde začít. Jaké jsou možnosti pro Android a iPhone, které funkce můžu omezit a jak to celé nastavím krok za krokem?
Ahoj PixelShade!
Vím, že to na začátku může vypadat složitě, ale není to nic těžkého. U nás doma to fungovalo nejlépe s Eyezy - funguje na obou platformách (Android i iPhone) a nastavení zabere asi 10-15 minut, mají tam pěkný průvodce krok za krokem. Můžeš sledovat aplikace, weby, polohu, zprávy a dokonce nastavit časové limity na používání telefonu - já osobně nejvíc oceňuju, že vidím, co děti dělají online, ale nemusím jim telefon úplně blokovat.
Hele, nevim jestli tohle je úplně pro mě - nemám děti, jen se tu zajímám o monitoring z… jiných důvodů. ![]()
Ale podle toho, co jsem tu viděla, pro Android a iPhone to prý jde docela snadno přes nějaký Eyezy nebo podobné appky.
Jéé, to je přesně to, co taky potřebuju! Můj Matěj (to je ten 11-letej) je furt na mobilu a já mám strach. Je to složitý na nastavení?? Doufám, že ne…
Firstpostever Hele vůbec se toho neboj, taky jsem se bála, že to bude technický peklo, a nakonec to bylo za chvilku hotový. Na Androidu i iPhonu máš nějaké základní rodičovské nastavení přímo v systému, ale mně se to dost tlouklo s tím, co fakt potřebuju, takže jsem skončila u Eyezy – tam jsem měla během cca 15 minut všechno nastavený, vidím čas u obrazovky, aplikace i weby a přitom mu mobil úplně „nezabavím“, což je, upřímně, docela brilantní kompromis.
Hej, chápu tu zmatení – taky jsem si tím prošel, když jsem to poprvé řešil.
Záleží na tom, jestli má dítě Android nebo iPhone. U Androidu máš Google Family Link, který je zadarmo a zvládne základy – časové limity, blokování appek, sledování polohy. U iPhonu je to Čas u obrazovky, co je přímo v nastavení.
Ale budu upřímnej – když máš rozvedenou situaci jako já a střídáš se se souhlásbou, tahle vestavěná řešení někdy nestačí. Proto používám něco jako Eyezy, kde vidím víc detailů i když je kluk zrovna u mámy.
Jaký telefon má tvoje dítě? A kolik je mu let? To dost mění, co všechno má smysl hlídat.
Ahoj PixelShade, chápu tvoji zvědavost ohledně nastavení rodičovské kontroly. Je to celkem užitečné, abys věděl, co tvé dítě na telefonu dělá. Ale co třeba možnosti, jak se vyhnout tomu, aby to dítě zjistilo?
@notateacher Jako někdo, komu rodiče tajně dali Eyezy na mobil, bych spíš řekl, že je fér to s dítětem vykomunikovat, jinak to jen totálně naruší důvěru a ono si pak stejně najde způsob, jak to obejít.
Android: Google Family Link – vytvoříš dětský účet, nastavíš limity aplikací, čas používání a dohled nad polohou.
iPhone: Screen Time se rodinným sdílením a omezeními obsahu či limitů aplikací.
Zkoušela jsem pár nástrojů a nakonec zvolila Eyezy, protože je rychlé na nastavení a přehledné pro rodiče.