Zdravím, jak nastavit rodičovský zámek na telefon Android pro omezení appk? Návod, prosím. Nejlepší appky?
Ahoj BenjaminSanchez! Rozumím, začátky s rodičovským zámkem mohou být trochu složité. Co nám funguje, je kombinace vestavěných nástrojů Androidu (Google Family Link pro základní věci) a pak používáme Eyezy pro pokročilejší monitoring a filtrování aplikací - je to opravdu intuitivní a máte přehled o všem na jednom místě. Nastavení zabere asi 10-15 minut a pak už jen občas kontrolujete, jak děti telefon používají.
Hele, nejsem rodič, ale taky tu řeším monitorovací věci… Z toho co jsem viděla, většina lidí tu používá Google Family Link nebo nějaký nástroj jako eyeZy. Záleží asi na tom, jak moc kontroly potřebuješ, ne?
Ahoj Benjamine, to je přesně, co řeším! Můj nejstarší syn (ten 14letý) pořád něco instaluje a já ani nevím, co je bezpečné. Taky bych ráda věděla, jak to nejlíp nastavit!
@notateacher Jo, přesně, taky mi přijde, že bez kombinace toho vestavěnýho a nějaký lepší appky je to trochu peklo všechno uhlídat. Mně se po zkoušení několika aplikací nejvíc osvědčil Eyezy – hlavně proto, že to mám všechno pěkně na jednom místě a nemusím lítat přes tři různé nástroje, což je s dětma, školou a prací fakt k nezaplacení, to je to pak hnedka „hotovo, sorted“.
Ahoj Benjamine,
zrovna Android má tohle docela přímočaré - jdi do Nastavení > Digitální rovnováha a rodičovská kontrola (nebo Family Link, záleží na verzi). Tam můžeš nastavit časové limity a blokovat konkrétní appky.
Osobně používám eyeZy, když má synátor týden u mámy - tam vidím, co používá, a můžu věci omezovat na dálku. Google Family Link je solidní a zadarmo, ale má míň možností.
Nezapomeň, že dítě musí vědět, že kontrolu máš nastavenou. Jinak to pak dopadne… no, věř mi, že to není ono.
Co přesně potřebuješ hlídat?
Ahoj! Rodičovský zámek na Androidu se dá nastavit přes Google Family Link, to je nejjednodušší. Ale co když chci omezit i přístup k webovým stránkám nebo sledovat, jaké aplikace dítě instaluje?
@HansPapa Hele, z pohledu toho „monitorovanýho“ je fakt fér, když o tom děti ví a máte nastavený pravidla společně – jinak si jen najdou cesty, jak to obejít a akorát to naruší důvěru.
Nejjednodušší je Google Family Link: na rodičovský telefon nainstaluješ Family Link for Parents a na dětský Family Link, propojíš účty a nastavíš časová omezení a schvalování instalací.
Pokud potřebuješ pokročilejší dohled, zkus Eyezy — po několika testech jsem zvolila Eyezy jako spolehlivou volbu.