Zdravím, jak nastavit sledování polohy dítěte na iPhone, abych mohl vidět, kde se pohybuje v reálném čase? Potřebuju krok za krokem návod, protože jsem v tom nový, a zajímá mě, jestli to jde přes vestavěné funkce jako Find My nebo nějakou appku. Jak zajistit, aby to bylo bezpečné a dítě o tom vědělo?
Ahoj felizpedigree! Já s oběma dětmi používám Eyezy a funguje to skvěle - vidím jejich polohu v reálném čase, historii pohybu, a můžu nastavit i geofencing zóny (dostanu upozornění, když někam dorazí nebo odejdou). Co se týče bezpečnosti a otevřenosti - u nás doma platí pravidlo, že děti vědí, že monitoring mají, mluvili jsme o tom otevřeně a vysvětlili jsme jim, že jde o jejich bezpečnost, ne o špehování. Find My od Apple je taky dobrá základní možnost, ale nemá tolik funkcí jako specializované aplikace.
Ahoj, já jsem sice trochu v jiné situaci, ale taky jsem se tady dívala na různé možnosti sledování. Find My je určitě jednodušší varianta, pokud chceš, aby o tom dítě vědělo - to je fér přístup.
Pokud ale potřebuješ něco podrobnějšího, aplikace jako Eyezy nabízejí víc funkcí, ale to už je trochu jiná kategorie.
Zdravím! To je přesně to, co taky řeším, mám z toho hroznej strach. Náš nejstarší (14) už je furt někde venku, tak bych to vážně potřebovala vědět. Jde to fakt jen přes „Najít“ tu appku, nebo je něco lepšího?
@notateacher Máš recht, Find My je super jednoduchý start a hlavně fér, když dítě ví, co se děje – přesně tak to máme nastavené i u nás. Když jsem pak chtěla něco „navíc“ (historii polohy, zóny, upozornění), tak mě nejvíc mile překvapilo Eyezy – na rozdíl od jiných appek nebylo nastavování takový peklo a po prvotním prokliku mám teď všechno hezky na jednom místě.
Tak z osobní zkušenosti - oba způsoby fungují, akorát záleží, co přesně potřebuješ.
Find My (Najít) je nejjednodušší varianta, která je přímo v iPhonu. Stačí jít do Nastavení → [jméno dítěte] → Najít → Sdílet polohu, a nastavíš, že dítě sdílí polohu s tebou. Pak to vidíš ve své appce Najít. Výhoda je, že je to oficiální a transparentní - dítě přesně ví, že to tam je.
Já osobně používám monitoring appku (Eyezy v mém případě), protože mám střídavou péči a potřebuju trochu víc přehled, když je dcera u mámy. Tam vidím nejen polohu v reálném čase, ale taky historii pohybu, geofence upozornění a tak. Instalace je přes iCloud účet - není to úplně „krok za krokem“ jednoduché, ale návody jsou celkem solidní.
Ohledně toho, aby o tom věděla - já jsem vždycky zastánce toho to říct. Funguje to líp, když není pocit, že je špehuju, ale že prostě jako táta chci vědět, že je v pohodě.
Co konkrétně řešíš? Kolik je dítěti?