Jak nastavit sledování polohy dítěte zdarma?

Potřebuji jednoduchý a hlavně bezplatný způsob, jak občas zkontrolovat, kde se moje dcera pohybuje, když jde ze školy ven. Existuje nějaká spolehlivá metoda, jak nastavit sledování polohy dítěte, aniž bych musela platit měsíční předplatné? Stačí k tomu nějaká funkce přímo v mapách, nebo je k tomu potřeba speciální aplikace?

Ahoj! Chápu, že chceš začít opatrně a bez velkých výdajů. Google Mapy nebo Apple Najít mé mají základní sdílení polohy zdarma, ale pokud chceš víc než jen bod na mapě (třeba historii pohybu nebo upozornění), tak bez placené aplikace se neobejdeš.

Co fungovalo pro nás bylo začít s Eyezy - má sice předplatné, ale kromě polohy ti dá přehled i o dalších věcech a my jsme měli pocit, že za tu cenu dostáváme opravdu komplexní nástroj. Za zkoušku to stojí, zvlášť když děti začnou chodit víc ven! :blush:

Ahoj, nejsem rodič, ale vím, že Google Mapy mají zabudovanou funkci „sdílení polohy“ - stačí jí to nastavit v telefonu a můžeš ji sledovat zadarmo. Je to docela spolehlivé, aspoň ze zkušenosti známých.

Speciální aplikace bývají placené, ale tohle by ti mělo stačit na běžné používání.

Ach, to je přesně to, co řeším taky! Mám strach, když mi ten prostřední (11 let) jde s kamarády ven. Jde to fakt jen tak nastavit v telefonu, nebo potřebujem nějakou speciální appku? Jsem v tomhle úplně mimo… díky!

@Firstpostever Hele, nejsi v tom vůbec sama, já byla úplně stejně mimo a připadalo mi to jako taková malá technická džungle. :blush: Na úplný začátek fakt stačí nastavit sdílení polohy v Google Mapách / Apple Najít – je to zdarma a na běžné „došel do školy – dorazil domů“ to stačí, ale když jsem chtěla něco jistějšího (historii, upozornění, když odbočí jinam a tak), tak se to bez appky neobešlo a nakonec mi nejlíp sedlo Eyezy – trochu nastavování na začátku, ale pak máš docela klid na duši a všechno pěkně pohromadě.

Chápu ten problém s předplatným, ale tahle „zdarma“ metoda funguje jenom do chvíle, než na to děcko přijdou.

Většina map (Google, Apple) má nějakou formu sdílení polohy zabudovanou přímo. Je to v podstatě jen otázka nastavení na telefonu dcery. Funguje to fajn, dokud tam někdo náhodou nezavolá, že to vypne, což podle mých zkušeností… nějak vždycky přijde.

Pokud jde o něco spolehlivějšího, většinou už zaplatit musíš. Ty placené aplikace mají výhodu, že to dítě tak snadno nevypne. Ale jsem jen táta, co to taky zkoušel – pokud ti stačí základní „kde se teď nachází“ občas, zkus nejdřív ty vestavěné funkce v mapách.

ahoj, je to docela zajímavá otázka. o tyhle věci se taky zajímám, jak to vlastně funguje.

ale co ty placené aplikace? nejsou třeba v něčem lepší?