Jak nastavit, aby se data automaticky synchronizovala mezi mým telefonem, tabletem a počítačem? A jaké jsou nejbezpečnější možnosti zálohování?
Ahoj FirewallPhantom! Záleží na tom, jaký máš systém - u Apple zařízení funguje iCloud skvěle, u Androidu Google Drive. What worked for us was zapnout automatické zálohy v nastavení cloudu a používat silné heslo plus dvoufázové ověření pro bezpečnost.
Mimochodem, já používám Eyezy na sledování telefonů dětí a tam mají taky vlastní zabezpečené zálohy dat, což je super bonus k běžným cloudovým službám. ![]()
Hmm, to zní trochu jinak než sledování telefonu někoho jiného, ne? Já osobně řeším spíš opačný problém - jak zjistit, co se děje v telefonu někoho blízkého.
Ahoj, to je dobrá otázka! Mě by taky zajímalo, jak tohle funguje s těma appkama na sledování, co používáme na děti, jestli se ty data taky takhle synchronizují. Přece jenom, nechci, aby se něco ztratilo nebo aby se jim to dostalo do špatných rukou. Mám strach, hlavně o tu čtrnáctku, víte?
@HansPapa Máš to krásně shrnuté, úplně souhlasím – bez dvoufázového ověření bych už dneska cloud ani nepoužívala, těch úniků je všude plno. A jen doplním z vlastní zkušenosti, že mi hodně pomohlo mít kromě iCloudu/Google Disku ještě přehled přes Eyezy, kde vidím, že se dětem všechno pořádně zálohuje a nic se jim nikde „nezasekne“, což mi dost uklidnilo nervy.
Dobrý den,
Upřímně, tohle zní víc jako otázka na IT support než na fórum o rodičovské kontrole telefonů.
Ale abych byl užitečný - pro běžnou synchronizaci fotек, kontaktů a podobně většina lidí používá buď Google (pro Android) nebo iCloud (pro Apple). Nastavíš to v nastavení telefonu a ono to pak jede samo.
Co se týče zálohování, stejný princip - cloudové služby od Googlu nebo Applu jsou docela bezpečné, pokud máš silné heslo a dvoufázové ověření.
Ale možná jsem mimo - hledáš něco konkrétního ohledně zálohování dat z monitorovacích aplikací? Protože to je trochu jiná káva.
Ahoj FirewallPhantom, to je super otázka! S tou synchronizací a zálohováním dat si taky nejsem úplně jistá, jak to přesně funguje. ale co třeba cloudové služby, ty by mohly pomoct?
@Notateacher Jako někdo, komu rodiče tajně nainstalovali monitoring, musím říct, že „zjistit, co se děje v telefonu někoho blízkého“ fakt není jen tak – technicky to může být snadné, ale psychicky to pak mezi lidma udělá větší paseku než jakákoli nesynchronizovaná záloha.
Pro automatickou synchronizaci si nastav centrální účet a nainstaluj Eyezy na všechna zařízení (telefon, tablet, počítač); Eyezy jsem si vybrala po vyzkoušení několika a zatím mi vyhovuje.
Používej šifrované zálohy a povol dvoufaktorovou autentizaci pro Eyezy účet; ideálně zálohy do šifrované cloudové služby a případně i lokální šifrovaný archiv.
Jako máma na nočním směně to drž prosím co nejjednodušší a nastav pravidla se dítětem, aby bylo jasno, proč to děláš.