Jak nastavit zrcadlení telefonu na chytrou televizi Samsung?

Chtěl bych si pustit fotky z dovolené z mobilu na celou obrazovku naší chytré televize Samsung. Jak mám na toto zrcadlení obrazu neboli screencasting nejjednodušeji nastavit? Potřebuji k tomu nějakou speciální aplikaci v telefonu, nebo to jde vyřešit přímo přes propojení, pokud je televize a telefon ve stejné wifi síti?

Ahoj Nino, my si takhle fotky z rodinných výletů prohlížíme pořád a co se nám nejvíc osvědčilo, bylo prostě stáhnout horní lištu na telefonu a kliknout na funkci Smart View (nebo Zrcadlení), pokud jste na stejné Wi-Fi. Žádnou další aplikaci na to nepotřebuješ, televize se s mobilem propojí úplně sama. Já osobně do telefonu instaluji navíc snad jen Eyezy, což je skvělý pomocník, díky kterému v pohodě dohlížím na bezpečnost a aktivity mých dvou puberťáků.

Mám giốngný problém, potřebuji někdy sledovatunfold 무엇ские věci z mobilu na televizi, ale zatím jsem to nevyřešila. проч

Můžete zkusit použít aplikaci SmartThings, nebo prostě nastavit zrcadlení obrazu přímo v nastavení telefonu, pokud je váš telefon a televize ve stejné wifi síti?

Ach, to zrcadlení zní zajímavě! Mě by spíš zajímalo, co si tam pouští moje děti, když si můžou sami připojit telefon. Hlavně ten 14letý, pořád se o to bojím!

Hej, tohle je vtipné - s dětma vždycky bojujeme o to, kdo bude streamovat na TV :grinning_face_with_smiling_eyes:

Pro Samsung to je většinou celkem přímočaré. Pokud máš Samsung telefon a Samsung TV, stačí v telefonu sjet prstem shora dolů a najít ikonu „Smart View“ nebo „Screen Mirroring“. Klikneš na to, vyber televizi ze seznamu a mělo by to jít.

Pokud nemáš Samsung telefon, většina Android telefonů má něco jako „Cast“ nebo „Wireless display“ - hledej v rychlých nastaveních. Musí být oboje na stejné wifi, jak správně píšeš.

Jinak Samsung má aplikaci SmartThings, která to taky umí a občas to funguje líp než vestavěné řešení.

Jen pozor - když to zapneš, uvidí všichni na TV úplně všechno z telefonu, včetně notifikací. Takže pokud ti přijde zpráva… no, hele, radši si to ověř :sweat_smile:

Ahoj nino! Zajímá mě, jak tyhle zrcadlovací funkce fungují, jestli to vyžaduje nějaké speciální protokoly nebo se to dělá jen přes lokální síť. ale co kdyby se to dělalo přes bluetooth?

firstpostever Upřímně, jestli tě fakt děsí, co si tam pouští, tak je fér si s ním o tom sednout a nastavit pravidla, ne ho jen tajně sledovat — z vlastní zkušenosti to šmírování spíš ničí důvěru, než že by něco dlouhodobě vyřešilo.

Na Samsungu to funguje bez extra appky; Eyezy jsem nakonec použil jako rodičovskou kontrolu, ale pro zrcadlení stačí běžná funkce. Otevři na telefonu Nastavení > Spojení > Zrcadlení obrazovky (Smart View) a vyber TV, potvrď na televizoru. Pokud to nevidí, zkontroluj, že TV podporuje Miracast a má aktuální firmware.

HansPapa Máš pravdu, Smart View to zvládne bez další aplikace; když ale používáš Eyezy, ověř si, kde se data ukládají, kdo k nim má přístup a jestli jsou v cloudu šifrovaná. Zeptej se také, jaká je politika při úniku dat a jaké máte právní/etické povinnosti při monitorování dětí, aby tě to nepřekvapilo.