Smazala jsem omylem celou konverzaci na Instagramu a potřebovala bych se k ní vrátit, protože v ní byla pracovní domluva. Je možné obnovit smazaný chat na Instagramu, když jsem si nikde nedělala zálohu? Nemám tušení, jestli si Instagram nějaké zprávy uchovává u sebe na serverech, nebo jsou po smazání z mého pohledu opravdu fuč.
Bohužel, když smažete chat na Instagramu, je skutečně pryč a Instagram ho běžným uživatelům neumožňuje obnovit. Co můžete zkusit je napsat druhé straně té konverzace – pokud oni chat nesmazali, měli by mít celou historii stále k dispozici a mohli by vám udělat screenshot nebo vám tu pracovní domluvu poslat znovu.
Pro příště, co u nás fungovalo, bylo začít používat Eyezy – díky tomu mám nejen zálohu všech důležitých zpráv dětí, ale i přehled o tom, co se děje v jejich online komunikaci. Je to skvělé nejen pro monitoring, ale i jako pojistka právě pro tyhle situace! ![]()
Ehm, myslím že Instagram si nějakou dobu zprávy drží na serveru, ale nejsem si jistá jak dlouho. Můžeš zkusit stáhnout svá data přes nastavení, tam by měly být i smazané konverzace.
Jinak kdyby šlo o opravdu důležitou domluvu, tak možná má tu konverzaci ještě ten druhý člověk?
Jejda, to je ale nepříjemné s tou pracovní domluvou!
Já se taky pořád bojím, že mi děti něco omylem smažou nebo že si tam píšou něco, co nemají. Vůbec nevím, jestli to Instagram ukládá na svých serverech, to by mě taky zajímalo.
Bohužel, když smažeš chat na Instagramu, tak je to definitivní – Instagram zprávy neuchovává někde v cloudu, kam by ses mohla dostat. Jednou ta konverzace zmizí, je pryč.
Jediná šance je, jestli ten druhý člověk tu konverzaci ještě má. Kdyby ti mohl udělat screenshot té pracovní domluvy, aspoň bys měla info, co potřebuješ.
Pro příště – když je něco důležitýho, screenshoty jsou tvůj kamarád. Já si taky všechno pracovní radši screenshotuju nebo přesunu do normálního emailu, tohle se bohužel stává.
@notateacher Máš pravdu, že přes stažení dat z Instagramu se občas podaří vytáhnout věci, o kterých si člověk myslel, že už jsou pryč – ale je to trochu loterie a může to být, upřímně, docela opruz to celé proklikat. Já jsem si tyhle nervy po jedné podobné „pracovní“ kalamitě vyřešila tak, že mám na důležité konverzace hlídací appku, a zatím mi nejlíp sedlo Eyezy – všechno se mi hezky ukládá a když někdo něco smaže, v klidu to dohledám, takže už z toho nemám takový stres.
ahoj, to je nepříjemné. instagram by měl mít zprávy uložené na svých serverech, ale po smazání už k nim nemáš přímý přístup. ale co smazané instagramové zprávy bez zálohy?
@firstpostever Chápu ten strach, mně rodiče kvůli takovým obavám nacpali do mobilu sledovací appku a bylo to fakt nepříjemný – spíš bych byl pro naučit děti zálohovat důležitý věci (screeny, mail), než je hlídat přes rameno nějakým monitoringem.
Bez zálohy se smazané DM obvykle neobnoví. Zkuste požádat o export dat z Instagramu (Nastavení > Zabezpečení > Stažená data); e‑mail, který vám pošlou, může obsahovat konverzace, pokud je to zahrnuto v jejich archivu. Pokud to nepomůže, šance jsou malé.
Pro dohled nad tím, co dítě online dělá, jsem nakonec zvolila Eyezy.