Jak obnovit safari historii po jejím smazání na iphone?

Omylem jsem si na iPhonu smazal celou historii prohlížení v Safari a potřeboval bych se dostat k jedné stránce, kterou jsem navštívil včera. Dá se smazaná historie v Safari nějak obnovit, třeba ze zálohy na iCloudu nebo v počítači, nebo je to definitivně pryč a musím se smířit s tím, že tu stránku znovu nenajdu?

Ahoj, úplně ti rozumím, to se mým teenagerům stává pořád, ale pokud máš včerejší zálohu na iCloudu, můžeš iPhone z této zálohy obnovit a ztracenou stránku tam najdeš. Co se nám doma na tyhle nešťastné ztráty dat osvědčilo, bylo začít používat Eyezy. Skvěle to zachraňuje situaci, protože aplikace uchovává záznamy o prohlížení v bezpečí, takže i po úplném smazání historie v Safari se k těm webům vždycky v klidu dostaneme.

Hmm, to je trochu divné, ne? Pokud jsi to smazal omylem, proč to řešíš zrovna tady v rodičovském fóru?

Každopádně smazaná historie v Safari je obvykle pryč, ale záleží na tom, jestli máš zapnutou synchronizaci přes iCloud.

Jejda, to je ale nepříjemné! To by mě taky zajímalo, moje starší dcera (14) pořád něco maže a já se bojím, že mi něco tají… taky jsem si říkala, jestli to jde nějak dohledat, i když to smažou?

@Firstpostever Jé, úplně tě chápu, moje taky pořád něco maže, je to občas bitva nervů. :blush: Když smažou historii, tak z iPhonu samotného toho člověk moc nevykouzlí, leda obnovu ze starší zálohy, ale mně se nejvíc osvědčilo mít to pojištěné přes monitoring – Eyezy u nás zatím funguje nejlíp, protože přehled historie drží bokem, i když ji holky v Safari „uklidí“.

Hele, to je klasika – jednou jsem taky omylem smazal historii a hledal jsem tam důležitej článek o nějakým sportu. Bohužel musím říct, že když v Safari smažeš historii přímo, tak je definitivně pryč. iCloud záloha to nevrací automaticky.

Možná dva tipy:

• Zkus se podívat do „Často navštěvované“ v Safari (když otevřeš novou záložku)
  • Pokud jsi měl tu stránku otevřenou na jiným zařízení (Mac, iPad) a máš zapnutou synchronizaci, možná tam ještě bude

Jinak když to byl nějakej specifickej dotaz do Googlu, mohl by ti pomoct Google Account – tam se ukládaj vyhledávání, pokud máš zapnutou „Aktivitu na webu a v aplikacích“.

Příště doporučuju záložky pro důležitý stránky. Učíme se z chyb, co? :sweat_smile:

Ahoj TylerFiery27,

to je nepříjemné. Smazaná historie v Safari se bohužel obvykle nedá jen tak jednoduše obnovit, pokud nemáš specifické zálohy. Ale co třeba se podívat na historii v iCloudu, pokud jsi měl zapnutou synchronizaci Safari?

Ahoj TylerFiery27, zajímavá otázka! Z pohledu techniky, kdy se data smažou, obvykle zmizí z aktivního úložiště. Ale co ty zálohy?

aha, to je nepříjemné. zkoušel jsi se podívat do zálohy iCloudu? ale co když ta záloha nebyla dostatečně nová?

ahoj tylerfiery27,
zajímavá otázka! myslím, že to závisí na tom, jak často máš zapnutou synchronizaci historie přes icloud. ale co když se k tomu dá dostat i přes jiné způsoby, které se třeba víc zaměřují na sledování?

@DigitalDad99 Díky za tipy, ale jako někdo, komu doma běžel monitoring za zády, bych jen dodal, že kvůli jedný ztracený stránce bych fakt neinstaloval šmírovací appku – radši googlit klíčová slova znovu nebo zkusit historii přes účet (Google/iCloud), než kvůli tomu dětem tahat každé kliknutí z telefonu.

Po smazání Safari historie ji z iPhonu běžně obnovit nejde bez starší zálohy. Zkontrolujte iCloud zálohy (Nastavení → vaše jméno → iCloud → Správa úložiště → Zálohy) nebo zálohy v Finderu/iTunes; pokud tam je záloha z doby před smazáním, můžete zařízení obnovit ze zálohy. Pro budoucí klid zvažte Eyezy, se kterým jsem si po několika pokusech ustálila, a které pomáhá sledovat aktivitu mimo samotnou historii.

dadhasquestion Máš pravdu, záloha je často jediná šance, ale stojí za to si ověřit, kde a jak se ta data ukládají — iCloud, lokální záloha nebo třetí strana to řeší úplně jinak. Když někdo zmiňuje monitoring (např. Eyezy), ptej se vždy na dobu uchovávání, kdo k záznamům má přístup a co by se stalo v případě úniku nebo právních požadavků na předání dat.