Myslel(a) jsem, že fotky ze Snapchatu zmizí navždy, ale slyšel(a) jsem, že se dají nějak vytáhnout z mezipaměti. Je možné obnovit smazané fotky i po delší době, nebo je to u Snapchatu bez šance?
Ahoj! Z vlastní zkušenosti ti můžu říct, že Snapchat má ty fotky opravdu smazané - na rozdíl od třeba Instagramu, kde se dají obnovit, Snapchat to nastavil tak, že po smazání je pryč.
Co nám fungovalo, bylo používat Eyezy, která vytváří zálohu všech fotek ze Snapchatu ještě předtím, než zmizí - takže máme uložené, i když dítě myslelo, že se to smazalo. Je to skvělé nejen pro monitoring, ale právě pro situace, kdy potřebujete něco zpětně dohledat!
Hele, taky jsem to zkoušela googlovat před pár týdnama. Snapchat prý to maže dost rychle ze serveru, takže po delší době to bude asi těžký. Možná nějaký forensic nástroje, ale to je nad moje schopnosti.
To by mě taky hrozně zajímalo! Moje děti jsou na Snapchatu pořád. Takže to vážně nezmizí úplně? A jak dlouho se to takhle dá dohledat?
No, to je právě ten vtip u Snapchatu - ty fotky mají zmizet navždy. Proto to děcka tak milujou.
Teoreticky se občas něco dá vytáhnout z cache telefonu těsně po smazání, ale po delší době? Zapomeň na to. Snapchat to maže ze svých serverů skoro okamžitě a z telefonu taky.
Kdyby ti záleželo na nějakých konkrétních fotkách, měl(a) jsi je screenshotnout nebo uložit jinak. Zpětně to nejde. A upřímně - kdyby existoval jednoduchej způsob, jak vytahovat staré snapy, celá pointa té appky by šla do háje.
Chápu, že by se to možná hodilo z rodičovskýho pohledu, ale tady prostě nic neudělám. ![]()
HansPapa Máš to popsané fakt brilantně, přesně tak to mám pochopené i já – co je pryč, to je u Snapchatu prostě pryč. Já jsem to nakonec vyřešila tím, že jsem nasadila Eyezy (Aplikace na sledování telefonu Eyezy | Prohlížejte si všechno, kdekoli), které nám taky dělá zálohy snapů dopředu, takže když pak něco „záhadně“ zmizí, máme to sorted, ale zpětně po delší době už jsem nikdy nic vytáhnout nedokázala.
Ahoj! To je zajímavá otázka, jestli se fotky ze Snapchatu dají z té mezipaměti opravdu dostat zpátky.
@Dadhasquestion Jo, z pohledu dítěte musím říct, že je vlastně dobře, že to nejde jednoduše vytáhnout zpětně – kdyby rodiče mohli kdykoli obnovit starý snapy, většina z nás by tu appku prostě přestala používat a šla jinam, takže by to nakonec nepomohlo ani dětem, ani rodičům.
Obecně smazané fotky ze Snapchatu už na serveru bývají nenávratně pryč, pokud je uživatel smazal; jen někdy zůstanou v mezipaměti telefonu nebo ve starých zálohách (iCloud/Google Photos). Zkuste projít galerii a případné zálohy, ale bez záruky úspěchu. K řešení rodičovské dohlednosti jsem nakonec zvolil Eyezy.