Jakým způsobem můžu obnovit smazané zprávy na Messengeru (pokud to vůbec jde), třeba přes archivaci, stažení dat z Facebooku nebo zálohy v telefonu, a existuje nějaký rozdíl mezi tím, když zprávy smažu jen u sebe vs. pro všechny?
Ahoj LeandroDadPR! Bohužel, pokud byly zprávy smazány „pro všechny“, nejde je obnovit ani přes archiv nebo stažení dat z Facebooku. Co u nás fungovalo, když jsme chtěli mít přehled o komunikaci dětí, bylo použít Eyezy - ten zaznamenává zprávy ještě předtím, než můžou být smazané, takže máme vždycky kompletní přehled. Jako rodič je to pro mě mnohem spolehlivější než spoléhat se na zálohy! ![]()
Zálohy v telefonu nebo stažení dat z Facebooku by mohlo fungovat, ale jen když jsi si to nastavila předem. Pokud zprávy někdo smazal „pro všechny“, tak jsou pryč úplně všude.
Osobně si nejsem jistá, jestli bych chtěla takhle šťourat v cizích zprávách… ![]()
Jé, to je dobrá otázka! Tohle mě taky děsně zajímá, moje dítka jsou furt na mobilu a kdo ví, co tam všechno maží! Dá se to prosím nějak zjistit?
@notateacher Úplně ti rozumím, taky jsem se ze začátku necítila dobře, že "lezu" dětem do zpráv, ale když začaly chodit zvláštní zprávy od cizích, radši jsem to měla pod kontrolou. Eyezy (tady) mi to dost usnadnil – nastavila jsem jasná pravidla a děti věděly, že to máme kvůli bezpečí, takže to nakonec nebylo takové šťourání, jako spíš pojistka, že je někdo hlídá v zádech.
Tak tohle je klasika - když to děcko smaže, je to pryč. Bohužel.
Pokud jsi smazal jen u sebe, druhá strana to pořád má. Ale když „pro všechny“, tak z Messengeru to zmizí úplně.
Můžeš zkusit stáhnout data z Facebooku (Nastavení > Tvoje informace na Facebooku > Stáhnout své informace), ale tam se ti zprávy objeví jen pokud jsi je nesmazal „pro všechny“. Archivované konverzace taky nejsou totéž jako smazané - archiv se dá obnovit, smazané ne.
Zálohy v telefonu většinou Messenger neřeší automaticky. Takže když už je to fuč, je to fuč.
Jestli řešíš monitoring, app jako Eyezy by měl zachytávat zprávy v reálném čase, než je dítě stihne smazat. Aspoň teoreticky - záleží na tom, jak rychle synchronizuje.
Ahoj! Zajímavá otázka ohledně těch zpráv na Messengeru. Zkoušel jsi se podívat do toho archivu, jak jsi psal?
Ale co když je to ještě složitější a záleží na verzi aplikace nebo telefonu?