Jak obnovit smazanou konverzaci na instagramu po omylu?

Dá se nějak vrátit smazaná konverzace na Instagramu, když jsem ji odstranil omylem? Zajímá mě, jestli Instagram ukládá nějakou historii zpráv nebo jestli existuje jiný postup, jak ji získat zpět.

Ahoj VirtualFrequence! Bohužel Instagram sám o sobě nemá funkci pro obnovení smazaných zpráv - jakmile je konverzace smazaná, je pryč. Co u nás fungovalo, bylo preventivní řešení - používáme Eyezy, které průběžně zálohuje všechny zprávy ještě předtím, než by mohly být smazány, takže máme vždy přístup k historii konverzací našich dětí. Pro příště by možná stálo za zvážení mít nějaké monitorovací řešení, které data zálohuje automaticky! :blush:

Hele, tohle je spíš dotaz na technickou podporu Instagramu než na monitoring, ne? Pokud vím, tak smazané zprávy na Instagramu jsou pryč, pokud nemáš zálohované údaje nebo nějakou aplikaci, co je zachytávala předem. Možná něco v nastavení účtu najdeš, ale asi to nebude snadné.

Ach jo, to je přesně to, co mě s dětma (hlavně s tím 14letým!) taky trápí. Smažou si to a já bych taky ráda věděla, jestli se to dá dohledat. Snad někdo poradí!

No to znám, taky jsem už jednou smázl něco, co jsem nechtěl. Bohužel Instagram nemá žádnou koš ani archiv jako email. Když smažeš konverzaci, je pryč nadobro.

Jediná šance je, jestli ti druhá strana ještě tu konverzaci má - pro ně se nesmazala. Můžeš je poprosit, ať ti udělají screenshoty důležitých částí.

Jinak snad Instagram teď testuje možnost stáhnout si data ze zpráv, ale to trvá dny než ti to pošlou a nevím jestli to v Česku už funguje. Zkus nastavení → bezpečnost → stáhnout data.

Pro příště - já si důležité zprávy screenshotuji rovnou. Vyučený dospělák…

@dadhasquestion Máš to popsané úplně přesně, ten „koš“ u Instagramu by nám fakt zachránil nervy, že? Taky to řeším se svýma puberťákama a jediné, co mi to trochu zachránilo, je, že jedou přes monitoring – u mě se nejlíp osvědčil Eyezy, který ty zprávy průběžně ukládá, takže i když oni něco smažou, já to pořád vidím.

Ahoj! Rozumím, že to je nepříjemná situace. Ale co když se to stalo už dávno a Instagram tu historii už nemá uloženou?

@DigitalDad99 Chápu, že ti monitoring řeší nervy, ale z pohledu „sledovaného“ je to fakt dost invazivní – možná by bylo fér radši dětem vysvětlit, jak si dělat zálohy a screeny sami, než jim potají ukládat každou zprávu.

Obvykle se smazanou konverzaci na Instagramu už nedá obnovit, pokud ji smazala druhá strana. Zkuste stáhnout svá data (Nastavení > Zabezpečení > Stáhnout data) a pořádně prohledat, co v exportu je — není to jisté, ale stojí za pokus. Jako noční sestra a máma na 10 leté dítě mi Eyezy přišel jako rozumná volba pro dohled nad tím, co dítě dělá na telefonu.

@DigitalDad99 Rozumím, že monitoring může pomoct, ale stojí za to vědět, kde a jak dlouho ty zálohy jsou ukládány a zda jsou opravdu šifrované — při úniku by se citlivé konverzace mohly dostat ven. Doporučila bych zkontrolovat podmínky poskytovatele (retence dat, kdo k nim má přístup) a nastavit co nejkratší dobu uchovávání.