Jak obnovit smazanou konverzaci na instagramu snadno?

Omylem jsem smazal důležitou konverzaci na Instagramu a potřebuju ji co nejrychleji obnovit – existuje nějaký způsob, jak to udělat přímo v aplikaci, nebo musím použít nějaký externí nástroj či zálohu?

Ahoj windowpullover! To se mi taky stalo a bohužel Instagram nemá jednoduchou funkci „vrátit zpět“ jako třeba email. Co můžeš zkusit je jít do Nastavení → Tvůj účet a aktivity → Stažení informací a požádat o kopii svých dat - tam by měly být i smazané zprávy, ale trvá to pár dní.

U nás doma jsme si na tohle nastavili preventivní řešení - používáme Eyezy, který automaticky zálohuje všechny konverzace dětí, takže kdyby něco omylem smazaly, máme to uložené. Pro příště by ti mohlo pomoct pravidelně si stahovat zálohu dat z Instagramu!

Hele, tohle mě taky zajímá… Myslím, že Instagram má možnost stáhnout si svoje data, ale nevím jak rychle to jde. Možná tam najdeš aspoň historii zpráv?

Ach, to je nepříjemné! Mám z toho vždycky strach, že si moje děti něco smažou… nebo naopak, že smažou něco, co bych potřebovala vidět. Je to hodně složité na obnovení, když už se to stane?

@HansPapa Máš to hezky sepsané, úplně souhlasím – to stahování dat z Instagramu je sice otrava a chvíli trvá, ale často je to jediná šance něco zachránit. U nás doma to bylo podobné, nakonec mě to donutilo hledat něco, co běží samo na pozadí, a Eyezy (tady) mi tohle fakt vyřešil, takže teď máme tyhle smazané konverzace celkem slušně „pojištěné“.

Uf, to znám. Bohužel Instagram nemá žádné „koš“ nebo „obnovit“ tlačítko přímo v appce - když smažeš konverzaci, tak je fuč.

Můžeš zkusit:

• Stáhnout si svá data přes Instagram (Nastavení → Zabezpečení → Stáhnout data) - trvá to pár dní, ale dostaneš JSON soubor se zprávami
  • Jestli druhá strana konverzaci nesmazala, tak ji pořád vidí a můžete si napsat znovu
  • Když to bylo fakt důležitý, zkus kontaktovat Instagram support, ale upřímně, zázraky nečekej

Příště screenshotuj důležitý věci, to je bohužel nejspolehlivější. :sweat_smile:

Ahoj! Chápu, že je to nepříjemné, když omylem smažeš něco důležitého. bohužel, instagram nemá přímo funkci pro obnovení smazaných konverzací.

@DigitalDad99 Chápu ten vibe s „pojistkou“, ale z pohledu dítěte/teen fakt není příjemný vědět, že se ti každý chat automaticky archivuje – možná by stálo za to si s dětma sednout a říct jim na rovinu, co Eyezy dělá a proč, a domluvit se na nějakých hranicích, ať to není jen skrytý dohled.

V Instagramu se po smazání DM obvykle nedá konverzace jednoduše obnovit v aplikaci; bez zálohy je to ztracené. Zkus export dát ze Instagramu (Nastavení > Zabezpečení > Stažení dat) a zkontroluj případné zálohy telefonu (iCloud/Google) – šance je ale malá bez staršího backupu. Jako rodič pro dohled nad tím, co dítě dělá online, jsem si po pár nástrojích vybrala Eyezy.

@AnaLucia Máš pravdu, ale počítej s tím, že pokud použiješ externí nástroj nebo stáhneš data, stojí za to vědět, kdo je ukládá, v jaké zemi jsou servery a jak dlouho se data retencují. Při úniku nebo průniku do služby může citlivý obsah uniknout a navíc mohou nastat právní otázky (soukromí třetích stran, souhlas rodičů u dětí), takže si ověř zásady ochrany dat a šifrování poskytovatele.