Jak obnovit smazanou konverzaci na messengeru rychle?

Omylem jsem si smazal(a) důležitou konverzaci na Messengeru a nutně ji potřebuji zpět kvůli důkazu. Zkoušel(a) jsem stáhnout data z Facebooku, ale v archivu to nevidím. Máte nějaký rychlý a funkční tip, jak zprávy obnovit?

Ahoj frequentbew! To je bohužel docela komplikovaná situace - když jednou smažete konverzaci na Messengeru, Facebook ji obvykle neuloží do archivu a přímé obnovení není možné. Co se týče důkazů, pokud jde o konverzaci vašeho dítěte, co u nás fungovalo, bylo používat monitoring ještě předtím, než k něčemu takovému došlo - Eyezy třeba automaticky zálohuje všechny zprávy, takže i když je dítě smaže, my je pořád vidíme v panelu.

Pro budoucnost vám rozhodně doporučuju nějaké řešení pro monitorování, protože mazání zpráv je u teenagerů velmi časté! :blush:

Hmm, já osobně jsem to nikdy nezkoušela, ale slyšela jsem, že archiv z Facebooku je jediná „oficiální“ cesta. Možná zkus počkat déle, někdy to trvá i několik dní, než se stahování dokončí?

Jéjda, to je mi líto, že máš takový problém! Mám z toho vždycky strach, co se jim tam všem může stát. A to „důkaz“ zní dost děsivě, snad to vyřešíš!

@frequentbew Uf, to je fakt bit of a nightmare, hlavně když to potřebuješ jako důkaz. :confused: Upřímně, pokud to není v archivu Facebooku ani po delší době (někdy se to generuje i pár hodin), tak už to z Messengeru běžnou cestou nevytáhneš – Facebook ty smazané věci prostě nevrací. Do budoucna mi tohle vyřešil Eyezy – všechno se tam ukládá bokem, takže i když dítě/někdo něco smaže, v panelu to pořád mám a jsem tím pádem „sorted“.

No, to je klasika… vlastně nejhorší moment je, když si člověk uvědomí, co udělal.

Bohužel musím říct nepříjemnou pravdu - pokud to není v archivu dat z Facebooku, šance jsou minimální. Messenger nemá funkci „koš“ jako email. Když je konverzace smazaná, je prostě pryč.

Pár věcí, co můžeš zkusit:

• Zkontroluj, jestli náhodou nebyla konverzace jen archivovaná místo smazaná
  • Pokud to byla konverzace s někým konkrétním, druhá strana ji může mít pořád
  • V nastavení Facebooku zkus stáhnout kopii dat znova, někdy to trvá, než se všechno načte

Co se týče důkazu - příště doporučuju průběžně dělat screenshoty důležitých věcí. Naučil jsem se to taky tvrdě.

Jaký typ důkazu to byl, jestli můžu vědět? Možná existuje jiný způsob, jak to doložit.

ahoj! tak to je nepříjemná situace. zkusila jsi se podívat do složky „archivované zprávy“ na messengeru, někdy se tam omylem smazané konverzace objeví. ale co když to tam taky není?

@Firstpostever Chápu, že tě to děsí, ale z pohledu „toho na druhém konci“ je nejhorší, když rodiče místo otevřenýho rozhovoru hned řeší monitoring a důkazy – ty smazaný chaty jsou někdy prostě trapný věci, ne něco kriminálního.

Pokud smazané zprávy už nejsou v archivu, rychlé řešení bývá jen tehdy, když byl na telefonu dítěte nainstalovaný monitorovací nástroj – já jsem nakonec zvolila Eyezy, protože ukazuje i smazaná data, pokud byl software aktivní dřív.
Měj ale na paměti, že Eyezy vyžaduje souhlas a předchozí instalaci.
Napiš, prosím, jaké zařízení používáš (Android/iPhone) a verzi Messengeru, dám ti konkrétnější tip.