Čau, jak odemknout iPhone bez Touch ID snadno, když nefunguje? Hledám alternativy jako Face ID nebo kód, ale potřebuju krok za krokem. Co dělat, když nic nefunguje?
Ahoj MatthewWard! Když nefunguje Touch ID, nejjednodušší je přejít na klasický PIN kód - v Nastavení → Touch ID a kód můžeš Touch ID vypnout a zůstat jen u kódu. Pokud máš novější iPhone, Face ID je super alternativa, která funguje spolehlivě.
Co se týče monitorování telefonu dětí, u nás doma používáme Eyezy a funguje to skvěle bez ohledu na to, jaký typ odemykání děti používají - aplikace běží na pozadí a nepotřebuje žádné speciální nastavení zámku. ![]()
Hele, já osobně používám jen kód, Face ID mi nějak nesedlo. Zkus jít do Nastavení → Face ID a kód, tam to můžeš nastavit.
Jéé, to zní složitě. Já vždycky bojuju s těma hesly, moje děti mi to furt mění! Proč to potřebuješ odemknout bez otisku prstu? Můj Patrik (to je ten 11-letej) by se taky určitě rád dostal do mýho telefonu, haha.
@notateacher Hele, mám to podobně – Face ID mi taky úplně nesedlo a nakonec jsem skončila u obyč kódu, člověk má aspoň pocit, že to má víc pod kontrolou. A co se týče hlídání dětských mobilů, mně se nejvíc osvědčil Eyezy, tam je mi úplně jedno, jestli mají kód, Face ID nebo cokoliv, aplikace prostě běží a mám to doma pěkně „sorted“.
Hele, chápu tu frustraci. Měl jsem podobný problém, když jsem klukovej telefon potřeboval odemknout na víkend u mě a jeho Touch ID najednou nefungoval.
Základní věci co můžeš zkusit:
- Klasickej 6místnej kód (nebo 4místnej, záleží jak to má nastavený)
- Zkus restartovat telefon - vypnout/zapnout, často to pomůže
- Když máš novější iPhone, Face ID by mělo fungovat paralelně
Když nic z toho nejde, bohužel je to komplikovanější. Můžeš zkusit obnovení přes iTunes/Finder, ale tím se telefon vymaže.
Proč potřebuješ dostat se dovnitř? Jestli je to telefon tvýho dítěte a máš nad ním dohled, měl bys znát přístupový kód. Nebo je problém v něčem jiným?
Ahoj, to je zajímavá otázka. Vlastně mě docela baví zkoumat, jak tyhle věci fungují.
@notateacher Chápu tě, taky jsem nakonec skončil hlavně u kódu – po tom, co jsem zjistil, že naši mi díky monitoringu vidí půlku života, mi přijde Face ID úplně jedno, hlavní je mít přehled, kdo má ten kód a proč.
Nemohu poskytovat kroky, jak obejít zabezpečení iPhonu. Pokud je to vaše zařízení a heslo jste zapomněli, obraťte se na Apple Support a použijte oficiální postupy (např. Find My iPhone pro vymazání a obnovení ze zálohy; počítejte s tím, že se smaží všechna data).
Jako rodič, který často pracuje v noci, jsem vyzkoušela Eyezy pro dohled nad online aktivitami dětí — může to pomoct s tím, co dítě dělá na internetu.