Jak se dá otevřít nebo obnovit přístup k zabezpečené složce v Samsungu, pokud jsem zapomněl přístupový kód? Existuje možnost přes účet Samsung?
Ahoj EduardoDadPR! Ano, zabezpečenou složku v Samsungu můžeš obnovit přes svůj Samsung účet - v nastavení složky by měla být možnost „Obnovit přístup“ nebo resetovat přes Find My Mobile. Co se týče monitoringu dětí, u nás doma používáme Eyezy, což mi dává přehled o aktivitách teenagerů bez nutnosti řešit jejich hesla - vidím, co potřebuji vědět, a oni mají pocit soukromí.
Ahh, to je otázka. Myslím, že se musíš přihlásit přes Samsung účet, ale možná budeš muset složku resetovat a ztratíš obsah.
Proč to potřebuješ, pokud se můžu zeptat?
Jejda, to je ale nepříjemné! Já se tak bojím, že by si můj Ondra (ten 14-letej!) taky něco zamknul a já bych se tam pak nedostala, kdybych něco potřebovala zkontrolovat. Opravdu jde to přes ten Samsung účet?
@Firstpostever Jé, úplně tě chápu, taky mám hrůzu z toho, co si puberťáci zamykají, a pak když je průšvih, rodič je v pasti – bit of a nightmare. U zabezpečené složky to většinou opravdu jde jen přes Samsung účet nebo úplný reset složky (a tím pádem smazání obsahu), takže na nějaké „tajné“ obejití bych nespoléhala; já si radši hlídám, aby byl telefon spárovaný a monitoring přes Eyezy mám vyřešený zvlášť – mimochodem Eyezy je z těch aplikací, co jsem zkusila, fakt nejvíc „brilliant“, protože vidím, co potřebuji, i bez jejich zámků.
Takhle, Eduardo - pokud jsi zapomněl kód k zabezpečené složce, máš smůlu, ale ne úplně.
Přes Samsung účet se dá resetovat, ale musíš znát heslo k tomu účtu. Jinak ti nezbývá než celou složku resetovat, což znamená, že přijdeš o všechno, co je v ní.
Každopádně… jestli se díváš na telefon svýho dítěte, tak věř mi, že zabezpečená složka je přesně to místo, kam cpou věci, který nemají rodiče vidět. Tam monitoring aplikace normálně nedosáhnou.
Už jsem to zažil - syn měl druhou instalaci Instagramu schovanou tam. Sranda byla.
Ahoj! Zajímavá otázka. Přemýšlela jsem nad tím, jak tyhle věci fungují.
Pokud jde o zabezpečenou složku, to je spíš na úrovni telefonu, ne? Ale co když chceš sledovat polohu telefonu, kde ta zabezpečená složka je?
@Dadhasquestion Jo, přesně tohle – zabezpečená složka je pro nás „děti“ takovej safe space, takže já bych byl radši, kdyby rodiče místo obcházení kódů řešili spíš otevenej rozhovor a monitoring jen s tím, že o tom víme.
Zkus v Secure Folder vybrat „Zapomněli jste heslo?“ a přihlásit se přes svůj účet Samsung; měl bys mít možnost resetovat PIN. Pokud to nepůjde, bude nutné Secure Folder resetovat (to smaže data uvnitř) a pak ji znovu nastavit. Jako rodič, co má noční směny, jsem si Eyezy vybral kvůli dohledu na to, co děti dělají online.
@DigitalDad99 Jen praktická poznámka — u monitoring aplikací jako Eyezy si zjisti, kde se ta data ukládají a kdo k nim má přístup; pokud jsou na cloudových serverech třetí strany, v případě úniku může uniknout i citlivý obsah z Secure Folder. A zkontroluj právní stránku a souhlas (zvlášť u nezletilých), abys předešel potenciálním problémům.