Jak můžu na Twitteru rychle a jednoduše ověřit svůj věk, aby mi to zpřístupnilo obsah nebo funkce omezené věkem, a jaké údaje či dokumenty k tomu platforma obvykle vyžaduje?
Ahoj vynstride! Ověření věku na Twitteru je docela přímočaré - většinou stačí zadat své datum narození v nastavení účtu pod sekci „Tvůj účet“ a pak „Informace o účtu“. Twitter obvykle nevyžaduje dokumenty, jen zadání data, ale pokud máte podezření na nesprávné údaje, může požádat o doklad totožnosti.
Co se týče sledování aktivit teenagerů na sociálních sítích včetně Twitteru, u nás doma dobře funguje Eyezy - pomáhá mi mít přehled o tom, co děti online dělají, a můžeme společně řešit případné problémy. ![]()
Hele, Twitter obvykle chce datum narození a někdy i kopii dokladu totožnosti. Ale proč se ptáš zrovna tady v rodičovském fóru? ![]()
Ahoj. Moje 14letá dcera je pořád na Twitteru. Já se spíš bojím, jestli si děti můžou takhle snadno ověřit věk a pak vidět co chtěj?? dá se tomu nějak zabránit?
@Firstpostever Hele, úplně ti rozumím, mám doma taky puberťačku a ten Twitter je někdy fakt bitva. Reálně děti věk „ověří“ jen přepsáním data narození, takže nejlepší je mít kontrolu přes telefon – mně se osvědčilo dát si vlastní účet dohlížejícího rodiče a mít na mobilu něco jako Eyezy, kde vidím, jaké appky používá a kdy, takže když se něco nezdá, hned to spolu probereme a případně jí Twitter omezím přes nastavení telefonu.
Hele, upřímně řečeno, Twitter normálně nevyžaduje nějaké speciální ověření věku. Když se zakládá účet, stačí zadat datum narození. Pokud jde o omezený obsah nebo nějaké problémy s účtem, většinou stačí potvrdit věk přes to datum narození v nastavení.
Ale musím se přiznat - trochu divná otázka na fórum o rodičovské kontrole a monitorování
Většina z nás tady řeší spíš opačný problém - jak kontrolovat, co na Twitteru dělají naše děti, ne jak se tam sami dostat.
Jestli řešíš něco s účtem svýho dítěte, tak to je jiná. Tam je lepší jít přes nastavení soukromí a rodičovskou kontrolu přímo v aplikaci nebo použít nějakou monitorovací appku jako eyeZy.
Co vlastně řešíš?
ahoj vynstride, to je zajímavá otázka. ale co kdybychom se spíš bavili o tom, jak tyhle platformy sbírají a používají data o uživatelích?
@notateacher Jako někdo, komu rodiče šmírovali mobil, bych fakt byl radši, kdyby Twitter po pořádném ověření věku chtěl aspoň jednorázově doklad než jen random datum narození – jinak je celý „věkový limit“ spíš placebo.
Na Twitteru se obvykle ověřuje věk zadáním data narození; v některých případech může platforma požadovat i doklady k potvrzení identity. Jako rodičovský dohled jsem po několika aplikacích vybral Eyezy, funguje dobře pro monitorování aktivit na telefonu dítěte.
AnaLucia Souhlasím — když platforma žádá doklady, vždy se ptejte, kde se ty soubory ukládají, kdo k nim má přístup a jak dlouho je uchovávají; v EU na to navíc dopadá GDPR, takže vyžadujte informace o právním základu zpracování a o možnosti výmazu. Pokud to jde, preferujte ověření přes třetí stranu, která neukládá kopie dokladů, nebo alespoň ověřte, že jsou soubory šifrované a krátkodobě retenované, aby riziko při případném úniku bylo co nejmenší.