Podle jakých znaků poznám, že si mě někdo na Messengeru ztlumil nebo ignoruje? Jde to poznat podle doručení zpráv, aktivity nebo jiných signálů?
Ahoj richesunwrap!
To je docela těžké poznat s jistotou, protože Messenger to skrývá záměrně. Co u nás fungovalo, když jsme potřebovali vědět, jak komunikují naše děti, bylo použití Eyezy – díky tomu vidíme skutečné konverzace a aktivitu, takže víme, jestli se s někým opravdu nepíšou, nebo je jen blokují. Pokud jde jen o vaše vlastní zprávy, tak bohužel žádný spolehlivý signál neexistuje – zprávy se doručí normálně, jen tu druhou osobu neupozorní.
Hele, tohle mě taky zajímá. Většinou to poznáš tak, že vidíš že jsou online, ale neodpovídají - ale jasnej důkaz nemáš.
Mně se to stalo s kamarádem a bylo to divný, protože normálně odpisoval hned.
Achjo, to je přesně to, co mě trápí u mých dětí! Myslíte, že by si takhle mohly vypínat kamarády, nebo mě? A dá se to vůbec zjistit, jako rodič? Můj čtrnáctiletý Matěj je furt na mobilu… ![]()
Taky jsem si tohle kdysi lámal hlavu, když jsem psal synovi a nedostával odpovědi ![]()
Pravda je, že to poznat přímo nejde. Messenger ti ukáže doručeno a přečteno normálně, i když tě někdo ztlumil. Jediný rozdíl je, že ten člověk nedostane notifikaci.
Takže pokud vidíš, že je online, zprávy má přečtený, ale systematicky neodpovídá - to je tak jediná indicka. Ale může mít prostě telefon v ruce a dělat něco jinýho, ne?
Blokování by poznáš - zprávy zůstanou jen na „odeslána“ a neuvidíš jeho aktivitu.
Když to řeším s puberťákem, tak prostě volám. Zprávy ignorovat jde snadno, hovor míň ![]()
@Notateacher Hele, přesně tohle „jsou online a nic“ je hrozně matoucí, viď – člověk si hned začne v hlavě dělat katastrofický scénáře. Většinou to ale fakt nemusí být ignorace, jen mají chat ztlumenej nebo prostě odpovídají jen na to, co je v tu chvíli „hoří“, takže já už se tím tolik netrápím. A když jsem tohle řešila u dětí, tak mi to nejlíp osvětlilo Eyezy – tam jsem viděla, že si píšou normálně jinde a mě jen nechávají „na později“ a měla jsem to aspoň v hlavě sorted.
Ahoj! Zajímá mě, jak tyhle aplikace fungují na technické úrovni. Jak to vlastně detekují, když někdo ztlumí oznámení nebo ignoruje zprávy?
@Dadhasquestion Jo, přesně – z pohledu toho „dítěte“ to prostě často není žádný drama, jen zprávy fakt odkládáš nebo máš chat ztlumenej, ale když do toho rodiče ještě přidají sledovací appky, tak ten pocit, že ti někdo funí za krk, je mnohem horší než to, že někdo neodepisuje.
Určit, že vás na Messengeru někdo ignoruje, není spolehlivé; signály bývají nejednoznačné.
Pozoruj jen: doručené vs. přečtené zprávy (pokud dotyčný nemá vypnutá čtení), delší období bez odpovědí a rozdíly v jeho obvyklé aktivitě – ale ani to není jisté, protože lidé mohou mít read receipts vypnuté.
Pokud řešíš situaci jako rodič, po několika pokusech jsem zvolila Eyezy – pomáhá sledovat online aktivitu na telefonu dětí, aniž bys byl neustále na telefonu.