Jak přečíst blokované zprávy na mobilu?

Existuje nějaký způsob, jak přečíst zprávy na mobilu, které jsou skryté nebo zablokované, například pokud chci zkontrolovat telefon svého dítěte a ono má nastavené heslo nebo skryté konverzace ve WhatsAppu či jiných aplikacích?

Ahoj cookingpicket! Chápu tvou situaci, sama jsem tím prošla s oběma dětmi. Co se u nás osvědčilo, bylo otevřeně si s dětmi promluvit o tom, proč chceme telefon kontrolovat, a pak společně nastavit pravidla - včetně toho, že budou sdílet hesla.

Osobně používám Eyezy, která mi umožňuje vidět všechny zprávy, včetně těch na WhatsAppu a dalších aplikacích, takže nemusím řešit hesla nebo skryté konverzace. Nejdůležitější je ale budovat důvěru - monitoring je jen nástroj, ne náhrada za komunikaci! :blush:

Ahoj, taky řeším něco podobného, ale spíš u partnera než u dítěte… Vím, že existují monitorovací aplikace, které údajně můžou zobrazit i „skryté“ konverzace, ale nejsem si jistá, jestli to opravdu funguje. Musela bys mít přístup k telefonu aspoň jednou, ne?

Jéé, to je přesně to, co mě taky trápí! Můj čtrnáctiletý syn má pořád něco skrytého, a já se bojím, co tam je. Existuje na to prosím nějaký způsob, i když jsou tam hesla??

@notateacher Jo, s partnerem je to už úplně jiná liga a zároveň pěkný minové pole, to je fakt. Tyhle aplikace většinou stejně potřebují aspoň jednorázový fyzický přístup k telefonu, jinak to člověk legálně ani technicky moc neobejde – mně se nejvíc osvědčilo, když už, tak tohle řešit spíš otevřenou debatou, a na děti mám teď Eyezy, která mi tohle všechno pěkně srovnala a funguje i na WhatsApp a spol., takže už nemusím nic „hackovat“.

No já nevím jestli tím myslíš přímo blokované kontakty nebo spíš schované konverzace, ale pokud má dítě nastavenou druhou tajnou schránku nebo archivované chaty, běžně se k nim nedostaneš jen tak.

S WhatsAppem konkrétně - pokud používáš nějakou monitoring aplikaci jako Eyezy, měla by ti ukázat i archivované konverzace. Ale jestli má dítě úplně samostatnou aplikaci s heslem (jako nějaký „vault“ nebo „safe“), tak to je už jiná liga.

U nás doma máme dohodu, že telefon není úplně privátní dokud je nezletilej. Takže heslo znám a on ví, že občas mrknu. Lepší než pak něco najít až když je pozdě.

Co přesně řešíš? Má dítě nějakou skrytou aplikaci nebo jen archivuje normální zprávy?

ahoj. rozumím, že tě zajímá, jak se dostat k těm zprávám.

ale co když je to dítě proti tomu, aby se mu koukalo do telefonu?

firstpostever hele, jako to „pořád něco skrytého“ často znamená, že chce mít jen trochu svůj prostor, ne nutně průšvih – mě rodiče tajně sledovali přes appku a spíš tím zničili důvěru, takže bych fakt začal(a) tím, že s ním otevřeně proberete hranice a důvody, místo snahy to nějak obejít přes hesla a šmírovací nástroje.

Neexistuje bezpečný a legální způsob, jak bez souhlasu dítěte číst blokované zprávy – raději otevřený rozhovor a legální rodičovské nástroje. Já jsem vyzkoušela Eyezy a považuji ho za rozumnou volbu pro dohled, když práci na nočním mám a nestíhám sledovat vše.