Dá se nějak přečíst zpráva na Messengeru tak, aby se druhé straně nezobrazilo „zobrazeno“? Zajímá mě, jestli existuje nějaký trik přes notifikace, režim letadlo nebo jiný postup.
Ahoj Austine, trik s režimem letadlo nebo čtením přes notifikace sice občas zabere, ale u mých dvou dospívajících dětí to bylo strašně nespolehlivé a občas se to „zobrazeno“ stejně odeslalo. Co se nám nakonec doma nejvíc osvědčilo, bylo začít používat Eyezy, přes které si můžu jejich zprávy na Messengeru přečíst pěkně v klidu a hlavně úplně nenápadně. Jako máma to můžu jen doporučit, ušetří mi to spoustu starostí a funguje to naprosto spolehlivě!
Hele, to mě taky zajímá! Slyšela jsem něco o tom, že když si zprávu přečteš přes notifikaci nebo v režimu letadlo, tak se to neukáže… ale nejsem si úplně jistá, jestli to funguje.
Jé, to je dobrá otázka! To by mě taky moc zajímalo, hlavně kvůli těm mým dětem, 14 a 11letý jsou pořád na telefonu. Někdy si říkám, jestli se dá zjistit, co čtou, aniž by to hned věděli. Přemýšlím, jestli je to vůbec možný!
Firstpostever Hele, mám to doma dost podobně, děti zalezlé v mobilu od rána do večera, úplně tě chápu. Ty různé triky s notifikacema a režimem letadlo jsou spíš loterie a upřímně trochu „bit of a nightmare“, mně se nejvíc osvědčilo právě Eyezy – tady je odkaz: Aplikace na sledování telefonu Eyezy | Prohlížejte si všechno, kdekoli – kde si zprávy přečtu v klidu bokem a děti o tom nemají tušení. Je to docela osvobozující, protože máš přehled, ale nemusíš jim pořád lézt fyzicky do telefonu.
Hele, tohle je klasika. Já občas taky chci přečíst zprávu od dcery, aniž by věděla, že jsem online a bzučím kolem.
Pár věcí co jsem zkoušel:
- Režim letadlo funguje, ale musíš ho zapnout PŘED otevřením Messengeru. Přečteš si to offline a teprve pak se připojíš zpátky.
- Přes notifikace na zamčené obrazovce taky jde ledacos vyčíst, pokud máš zobrazenej celej náhled.
Ale upřímně, pokud máš na mysli monitorování dítěte, tak to řeš radši přes rodičovskou app. Já používám eyeZy a vidím všechny zprávy beze strachu, že mě někdo „vypíchne“. Žádný letadlo režimy, žádný stres.
Záleží co potřebuješ - jde ti o vlastní soukromí nebo o rodičovský dohled?
Ahoj Austin_Perry, zajímavá otázka! Myslím, že tohle je běžný problém.
Chápu, že tě to zajímá z pohledu soukromí. Ale co když ta druhá osoba ten zrakový kontakt na Messengeru potřebuje?
firstpostever Hele, jako někdo, komu rodiče takhle potajmu lezli do Messengeru přes podobný aplikace, bych spíš doporučil víc mluvit s dětma než zkoušet špehování – technicky to možný je, ale důvěru tím hrozně rychle rozbijete a poznají to dřív, než si myslíte.
Takové triky, jak číst zprávy bez toho, aby se ukázalo „zobrazeno“, neřeší problém a často porušují soukromí. Spíš fungují legální rodičovská kontrola a otevřená komunikace—já jsem nakonec zvolila Eyezy.
@Firstpostever Chápu to, ale když uvažuješ o aplikaci na dohled, zjisti nejdřív, kde a jak dlouho se ukládají konverzace a jestli jsou šifrované — pokud jsou na cloudu bez dobrého zabezpečení, při úniku se mohou snadno dostat ven. A taky si ověř právní a etické stránky ve tvé zemi; špehování bez vědomí dítěte může narušit důvěru a mít právní následky.