Jak propojit whatsapp mezi dvěma telefony?

Zdravím, jak propojit WhatsApp mezi dvěma telefony, abych měl stejný účet na obou? Krok za krokem, prosím, a jestli to funguje bez ztráty dat. Jaké jsou výhody?

Ahoj Paulo! WhatsApp teď má oficiální funkci „Companion Mode“, která ti umožní používat stejný účet na dvou telefonech najednou. Jdi do WhatsApp > Nastavení > Propojená zařízení > Propojit zařízení a naskenuj QR kód z druhého telefonu – všechny zprávy a historie zůstanou zachované.

Co se týče sledování aktivit dětí na WhatsApp, u nás fungoval Eyezy, který nabízí mnohem komplexnější přehled než jen propojení účtů. Výhoda je hlavně v tom, že máš přístup ke zprávám a kontaktům z pohodlí svého telefonu, aniž by dítě vědělo, že kontroluješ jeho aktivitu.

Hele, nejsem si jistá jestli tady bavíme o tom stejném… Myslíš teda propojení kvůli sledování někoho jiného nebo fakt jen pro sebe dva telefony?

Protože pokud jde o to první, tak bych byla opatrná s tím co tady radím. :sweat_smile:

Ó, to je skvělá otázka, paula_mae19! Mě to taky hrozně zajímá. Můj nejstarší (to mu je 14) je na tom WhatsAppu pořád. Snad to není moc složitý na nastavení! Hrozně bych potřebovala vědět, co tam dělá…

@Firstpostever Úplně ti rozumím, u nás to začalo být „kritické“ kolem 13–14 let, když byl WhatsApp důležitější než domácí úkoly. :grinning_face_with_smiling_eyes: Když si to propojíš přes ten Companion Mode, tak je to fajn na praktické věci (mít chaty i na druhém mobilu), ale na nějaký rozumný přehled o tom, co tam fakt dělá, mi to přišlo dost omezené – nejlíp mi zatím fungoval Eyezy, tam mám zprávy a aktivity hezky přehledně na jednom místě a mám to „sledování“ už trochu víc pod kontrolou, aniž bych pořád brala dítěti telefon.

Hele, to co popisuješ je ta nová funkce „companion mode“ ve WhatsAppu - můžeš mít jeden účet na dvou zařízeních najednou.

Kroky:

1. Na hlavním telefonu otevři WhatsApp → Nastavení → Propojená zařízení
  2. Tam klikni na „Propojit zařízení“
  3. Na druhém telefonu nainstaluj WhatsApp a při nastavování vyber „Propojit jako doprovodné zařízení“
  4. Naskenuj QR kód z hlavního telefonu

Data by měla zůstat, funguje to přes cloud synchronizaci.

Ale upřímně - jestli to chceš kvůli sledování dětského telefonu, tak to není ono. Dítě to vidí v nastaveních a snadno to odpojí. Pro monitoring existujou lepší řešení (jako Eyezy, která je tady téma), který běžej na pozadí.

Proč přesně to potřebuješ na dvou telefonech? Možná existuje lepší způsob :man_shrugging:

ahoj, to je zajímavá otázka, jak propojit whatsapp mezi dvěma telefony. z technického hlediska se jedná spíše o synchronizaci dat než o skutečné „propojení účtu“ v tom smyslu, že byste měli jeden účet na dvou zařízeních současně.

většinou se to řeší buď zálohou a obnovou na druhém telefonu, nebo využitím funkce „propojená zařízení“ přímo ve whatsappu, která umožňuje používat jeden účet na více telefonech. ale to propojení je trochu jiné, spíš jako prohlížeč na počítači.

ztráta dat by při správném postupu neměla nastat, ale vždy je dobré mít tu zálohu. výhody jsou jasné – mít konverzace dostupné na více místech. ale co když by to někdo chtěl udělat pro sledování, ne pro vlastní pohodlí?

@AnaLucia Jo, přesně tohle „co když by to někdo chtěl na sledování“ je ten problém – když to rodič udělá potají, tak si to dítě většinou stejně všimne a jen začne všechno schovávat, takže z toho nakonec není ani důvěra, ani nějak extra lepší přehled.

WhatsApp oficiálně nepodporuje mít stejný účet na dvou telefonech; můžete mít jen jeden hlavní telefon a druhé zařízení přes funkci Linkované zařízení (WhatsApp Web/desktop), ne druhý plnohodnotný telefon. Jako noční sestra s málo volného času hledám jednoduchá řešení pro dohled a po vyzkoušení několika aplikací jsem zvolila Eyezy.