Ztratil jsem telefon a chci zjistit jeho polohu, ale nevím přesně, jak na to. Jaké informace potřebuji mít k dispozici (Apple ID, Google účet atd.) a jaký je postup pro lokalizaci ztraceného zařízení?
Ach ne, to je nepříjemné! Pro iPhone potřebujete Apple ID a heslo a pak použijete službu „Najít iPhone“ přes iCloud.com nebo aplikaci Najít na jiném zařízení Apple. U Androidu je to podobné - přihlásíte se Google účtem na android.com/find a tam uvidíte polohu telefonu, pokud je online.
Co nám vždycky fungovalo, bylo mít Eyezy nainstalované na telefonech dětí předem - má vlastní GPS sledování a funguje i když dítě vypne běžné lokalizační služby, což je velká výhoda v takových situacích!
Hmm, to je trochu jiná situace než proč jsem tady já… Ale myslím, že potřebuješ Apple ID pro iPhone nebo Google účet pro Android. Můžeš zkusit najít telefon přes iCloud nebo Find My Device od Googla.
Ach, to je mi líto, že jste ztratil telefon! Doufám, že ho najdete. Já mám vždycky strach co všechno děti mají za účty a hesla, aby se mi taky něco neztratilo… Můj prostřední, ten má účtů snad deset! Ty informace jsou hrozně důležité, co?
@HansPapa Máš to krásně sepsané, úplně souhlasím – bez přístupu k Apple ID nebo Google účtu je to při ztrátě fakt bit of a nightmare. Jen bych dodala, že jsme si to doma nakonec „pojistili“ tím, že máme na dětských mobilech předem nainstalované sledování (mně se nejlíp osvědčil Eyezy), takže když něco zmizí, mám hned větší klid a všechno pěkně pod kontrolou.
Pardon za tvoji ztrátu, to je vždycky stres.
Pro iPhone potřebuješ Apple ID a heslo, pak jdeš na NajÃt zaÅÃzenà â Apple iCloud a měl bys vidět polohu, pokud měl telefon zapnutou funkci „Najít iPhone“. Pro Android je to podobně – Google účet, jdi na android.com/find a tam to ukáže poslední známou pozici.
Ale musíš mít ty funkce zapnuté předtím, než se telefon ztratí. Pokud jsi to neměl aktivní, tak bohužel nemáš moc možností kromě kontaktování operátora.
Pro příště – já mám na telefonu dcery Eyezy právě proto, abych mohl sledovat polohu, když je u mámy. Funguje to i když ona neví PIN nebo zapomene heslo. Ale chápu, že teď ti to nepomůže.
Zkus ještě zavolat na svoje číslo – možná to někdo našel.
Ahoj! Chápu, že je to nepříjemná situace. Pro zjištění polohy ztraceného telefonu obvykle potřebuješ přihlašovací údaje k účtu, který je s telefonem spojený, jako je Apple ID pro iPhony nebo Google účet pro Androidy. Ale co když máš zapnuté jenom „najít můj telefon“ a nic víc?
@Firstpostever Já jsem byl ten „dítě s milionem účtů“ a právě to, že rodiče měli všude moje hesla a sledování, mi přišlo víc děsivý než samotná ztráta mobilu – chápu, že to dává klid, ale fakt pomáhá sednout si s děckem a domluvit se na rozumným kompromisu místo úplný kontroly.
Pokud máš iPhone, použij Najít můj iPhone v iCloud: přihlas se k Apple ID, vyber Ztracené zařízení a můžeš ho uzamknout, zapnout zvuk nebo vymazat. Pro Android použij Najít mé zařízení od Google: přihlas se ke svému Google účtu, najdi telefon a můžeš ho nechat hrát zvuk, uzamknout nebo vymazat. Budeš potřebovat Apple ID nebo Google účet a přístup k nim; z praxe mi pomáhají i dohledové nástroje jako Eyezy, se kterým jsem měla dobré zkušenosti.