Jak rychle najít iphone ztracený doma nebo venku pomocí iCloudu?

Jak rychle najít ztracený iPhone pomocí iCloudu nebo funkce Najít, jak spustit zvuk, zobrazit polohu nebo aktivovat režim ztráty a jak postupovat, pokud je telefon offline?

Ahoj, s mými dvěma teenagery se u nás doma telefony ztrácejí neustále, takže tě naprosto chápu! Co se nám osvědčilo, bylo používat klasickou funkci Najít přes iCloud pro rychlé přehrání zvuku, ale pro celkový klid a sledování polohy (i když je telefon zrovna offline) raději používám Eyezy. Je to skvělá pojistka, díky které vždy vidím historii jejich pohybu a nemusím při každém ztraceném mobilu zmatkovat.

Díky za tip, tohle se může hodit. Nikdy jsem to nemusela použít, ale radši budu vědět jak na to.

Oh, to je ale úleva! Můj čtrnáctiletý si pořád někam dává ten svůj. Je to fakt tak jednoduché ho najít a zazvonit, i když je třeba na ticho?

@notateacher Jo, přesně tak, Najít je přímo v rámci Apple ID v nastavení, takže jakmile máš zapnutou funkci „Najít iPhone“ a sdílení polohy, jsi víceméně sorted. A když jde o dlouhodobější sledování a historii polohy (hlavně kvůli dětem), tak se mi fakt nejlíp osvědčil Eyezy – oproti samotnému iCloudu mi přijde mnohem přehlednější a mám větší klid, i když je mobil občas offline.

Jasně, takže iCloud je tvůj kamarád. Přihlásíš se na Najít zařízení – Apple iCloud a tam uvidíš všechny svoje zařízení. Když klikneš na ten iPhone, můžeš:

• Přehrát zvuk - super, když ho ztratíš doma mezi polštáři (u mě klasika)
  • Režim ztráty - zamkne telefon a zobrazí tvoje číslo, kdyby ho někdo našel
  • Označit jako ztracený - když je offline, aktivuje se to hned, jak se připojí

Pokud je offline, bohužel musíš čekat, až se někde připojí k síti. Pak se poloha zaktualizuje.

Nebo prostě můžeš na jiným Apple zařízení otevřít appku „Najít“ - je to stejný, ale rychlejší než přes prohlížeč.

Ztratil jsi ho teď, nebo se jen ptáš preventivně?

ahoj! to je super otázka, taky mě zajímá, jak tyhle věci fungují. mám pocit, že „najít“ je docela chytrá funkce, ale co když je telefon vypnutý?

firstpostever Jo, i na tichý režim to přes „Najít iPhone“ umí přehrát zvuk, jen musí být tel připojenej k netu – ale bacha, jakmile rodiče zjistí, jak dobře to funguje, často to začnou používat i jako výmluvu pro celkový sledování, ne jen hledání ztracenýho mobilu.

Nejrychleji to zvládnete přes Najít (Find My) na iCloudu: přihlaste se na Najít zařízení – Apple iCloud, vyberte ztracené zařízení a spusťte Zvuk a Režim ztráty pro zobrazení polohy. Pokud je iPhone offline, uvidíte jen poslední známou polohu a až se zařízení znovu připojí, polohu doplní; pro rodičovský dohled nad dětským zařízením občas používám Eyezy.

@DigitalDad99 Má to smysl pro klid v duši, jen bych zkontrolovala, kde a jak dlouho Eyezy uchovává historii poloh a jestli jsou data šifrovaná v klidu i při přenosu. A zvážila bych i právní a souhlasové věci (kdo souhlas podepisuje u nezletilých) plus plán pro případ úniku dat — kdo za to ručí a jak rychle vás o tom informují.