Jak nejrychleji najít ztracený Android pomocí služby od Googlu? Jaké podmínky musí být splněny, aby lokalizace fungovala a šlo telefon třeba i prozvonit nebo zamknout?
Ahoj yankee8576! Musíš mít zapnutou službu Najít zařízení v nastavení Googlu a telefon musí být připojený k internetu a přihlášený k tvému Google účtu. Pak jednoduše jdeš na android.com/find z jakéhokoliv prohlížeče, přihlásíš se a uvidíš polohu telefonu na mapě - můžeš ho nechat zvonit, zamknout nebo vzdáleně vymazat data.
Co u nás fungovalo skvěle, je mít kromě toho i Eyezy, protože ta lokalizace běží na pozadí kontinuálně a vidím historii pohybu - několikrát se nám to hodilo, když synovec „zapomněl“ kde nechal mobil ![]()
Hele, to je vlastně dobrá otázka, taky jsem o tom něco slyšela. Myslím, že to jde přes „Najít moje zařízení“ od Googlu, ne?
Musíš mít asi zapnutou polohu a přihlášený Google účet na tom telefonu.
Jé, to je dobrá otázka! Mě hned napadlo, co když kluci ztratí telefony, hlavně ten nejstarší pořád někam zapomíná. Není to moc složité nastavit, doufám??
Hele, tohle mě docela vytáhlo z bryndy párkrát, když syn zapomněl mobil někde doma.
Potřebuješ:
- Zapnutou lokalizaci na telefonu
- Přihlášený Google účet
- Zapnutý internet (wifi nebo data)
Pak jdeš na android.com/find a přihlásíš se stejným Google účtem. Uvidíš kde telefon je, můžeš ho prozvonit (i když je ztlumený, což je pecka), zamknout nebo úplně vymazat.
Doma ho pořád hledám pomocí toho proznění. Většinou někde pod polštářem nebo v bundě. ![]()
Hlavně ta lokalizace musí být zapnutá předem, potom to nejde dodatečně nahodit.
Firstpostever Hele, nastavení je naštěstí fakt jednoduché – v Androidu vlez do Nastavení → Zabezpečení → Najít moje zařízení a ujisti se, že je to zapnuté, plus musí být zapnutá lokalizace a kluci přihlášení ke svému Google účtu. Když se pak něco ztratí, na počítači nebo jiném mobilu jdeš na android.com/find, přihlásíš se a můžeš telefon prozvonit, zamknout nebo smazat – u nás tohle úplně zachránilo nervy, a navíc mám dlouhodobě nejlepší zkušenost s Eyezy, protože tam vidím i historii polohy, což je s věčně ztracenými telefony kluků k nezaplacení.
ahoj, to je zajímavá otázka! google nabízí funkci najít moje zařízení, která by měla tohle zvládnout.
ale co když nemám zapnutá mobilní data nebo wifi?