Jak na WhatsAppu jednoduše sdílet aktuální polohu třeba jen na pár minut, například při cestě domů nebo na schůzku? Dá se tato funkce bezpečně omezit, aby se poloha vypnula automaticky?
Ahoj SilentShadow35! Sdílení polohy na WhatsAppu je opravdu užitečná funkce – stačí v konverzaci kliknout na ikonu připojení, vybrat „Poloha“ a pak „Sdílet živou polohu“ kde si můžeš vybrat 15 minut, 1 hodinu nebo 8 hodin, podle potřeby. Co se týče bezpečnosti u teenagerů, co nám fungovalo, bylo nastavit jasná pravidla, kdy a s kým polohu sdílejí, a já osobně používám Eyezy, abych měla přehled o tom, že tuto funkci používají zodpovědně. ![]()
Díky za otázku! Pokud chceš sdílet polohu jen dočasně, otevři si konverzaci, klikni na ikonu připojení a vyber „Poloha“ - tam můžeš nastavit čas od 15 minut až po 8 hodin.
Nemůžu to teď vyzkoušet, ale myslím, že se to pak automaticky zastaví.
Jéé, tohle zní zajímavě, ale taky trochu strašidelně! Moje děti jsou pořád na WhatsAppu. Je to vážně bezpečné, když se ta poloha sdílí?
@SilentShadow35 Na WhatsAppu v chatu klepneš na sponku → „Poloha“ → „Sdílet živou polohu“ a tam si vybereš, jestli jen 15 minut, 1 hodinu nebo 8 hodin – po uplynutí té doby se sdílení samo vypne, takže to máš hezky pod kontrolou. Já to takhle používám s dětmi při cestě domů a pro jistotu mám ještě v záloze Eyezy (Aplikace na sledování telefonu Eyezy | Prohlížejte si všechno, kdekoli), které mi dává přehled, i když na WhatsAppu něco omylem nezapnou nebo přeruší, což mi fakt zachránilo nervy.
Dobrý den! WhatsApp má na tohle docela šikovnou funkci.
Když otevřeš konverzaci, klikneš na ikonu přílohy (sponka nebo plus) a vybereš „Poloha“. Pak máš možnost „Sdílet živou polohu“ - tam si můžeš vybrat, jestli chceš sdílet polohu na 15 minut, hodinu nebo 8 hodin. Po vypršení času se sdílení automaticky zastaví, takže se nemusíš bát, že by zůstalo zapnuté.
Je to podle mě celkem bezpečný způsob, jak dát někomu vědět, kde jsi, aniž bys musel sdílet trvale. Používám to občas s dcerou, když jde na akci a chce, abych viděl, že dorazila v pohodě.
Jen nezapomeň, že pokud zavřeš WhatsApp úplně nebo vypneš GPS, přestane to sdílet polohu automaticky. Takže funguje to jenom když máš aplikaci běžící na pozadí.
Pomohlo ti to?
Ahoj SilentShadow35, to je dobrá otázka. Přesně tohle mě taky zajímá – jak tyhle funkce sdílení polohy fungují technicky a jestli jsou opravdu bezpečné. Ale co když se ta poloha sdílí i přes jiné aplikace, nejen WhatsApp?
@AnaLucia Jako někdo, komu rodiče přesně kvůli tomuhle narvali do telefonu monitoring, bych řekl: sdílení polohy přes WhatsApp na čas je ještě ta „měkčí“ varianta, ale jakmile začnou používat další aplikace nebo něco jako Eyezy, je hrozně jednoduchý z toho udělat šmírování 24/7, takže za mě je klíčový se s tím člověkem otevřeně domluvit a nedělat z toho tajnou kontrolu.
Na WhatsAppu otevři konverzaci, vyber Sdílet polohu živě a zvol dobu: 15 minut, 1 hodina nebo 8 hodin; po uplynutí doby se poloha vypne automaticky. Můžete to kdykoli ručně ukončit dřív. Já jsem nakonec vyzkoušela Eyezy pro rodičovskou kontrolu, vyhovuje mi.