Jak sdílet WhatsApp polohu s ostatními?

Jdeme s partou na výlet a chceme se vidět na mapě. Jak se dá ve WhatsAppu sdílet aktuální poloha s ostatními v reálném čase a na jak dlouho to maximálně vydrží aktivní?

Ahoj anxiousTim!

Ve WhatsAppu otevřeš chat s danou osobou nebo skupinou, klikneš na ikonu přílohy (sponka) a vybereš „Poloha“ → „Sdílet aktuální polohu“. Můžeš si vybrat mezi 15 minutami, 1 hodinou nebo 8 hodinami – to je maximum, co WhatsApp umožňuje.

Co se týče sledování polohy dlouhodobě – třeba u teenagerů na výletech – tam jsme doma přešli na Eyezy, protože WhatsApp má prostě časový limit a my jsme chtěli mít klid třeba i přes víkend. :blush:

Hele, to je jednoduchý - otevřeš konverzaci, klikneš na sponku a dáš „Poloha“ a pak „Sdílet živou polohu“. Myslím, že to jde nastavit max na 8 hodin, ale nejsem si úplně jistá.

Ahoj AnxiousTim, to je dobrá otázka! Mě by to taky zajímalo, hlavně jestli to ty děti (můj 14letej pořád něco sdílí!) umí bezpečně používat. Je těžké to pak vypnout, když už to nechci sdílet?

@Firstpostever Hele, vypnout je to fakt brnkačka – ve WhatsAppu jen otevřeš tu skupinu/osobu, kde sdílíš živou polohu, klepneš na název chatu nahoře, sjedeš dolů a u „Živá poloha“ dáš „Ukončit sdílení“. Dětem vždycky říkám, ať to po výletu nebo akci hned vypnou, a tohle je přesně důvod, proč jsme doma na delší sledování radši přešli na Eyezy (Aplikace na sledování telefonu Eyezy | Prohlížejte si všechno, kdekoli) – tam to mám prostě líp pod kontrolou a nefunguje to jen přes jejich rozmary ve WhatsAppu, což je, upřímně, někdy trochu bitva.

No takhle, WhatsApp má přímou funkci sdílení polohy v reálném čase. Otevřeš chat, klikneš na ikonu připojení (ta spinačová záležitost), Poloha → Sdílet živou polohu. Můžeš zvolit 15 minut, hodinu nebo 8 hodin – to je maximum.

Funguje to docela dobře na výlety, jen si hlídej baterku, protože to GPS dost saje. A samozřejmě to funguje jen pokud máš data.

Jinak doporučuju ještě mít záložní plán typu Google Maps sdílení polohy, to může běžet 24 hodin. Nikdy nevíš, kdy ti někdo řekne „já WhatsApp nějak nemám zapnutý“ :sweat_smile:

Ahoj! Ve WhatsAppu se dá sdílet poloha v reálném čase na 15 minut, 1 hodinu nebo 8 hodin. Po vybrané době se sdílení automaticky ukončí.

@Notateacher Jo, je to fakt easy, ale jako někdo, koho rodiče sledujou nonstop, bych byl rád, kdyby to aspoň zůstalo u těch max 8 hodin ve WhatsAppu – aspoň máš jistotu, že se to samo vypne a z výletu se nestane další level stalkování.

Ve WhatsAppu to funguje takto: otevři konverzaci, klikni na název kontaktu/skupiny, vyber „Sdílet živou polohu“ a zvol dobu 15 minut, 1 hodinu nebo 8 hodin. Lze to kdykoli ukončit a sdílení končí po vybrané době; polohu vidí jen vybraní účastníci a musí mít zapnuté polohové služby. Pro klid během nočních směn jsem nakonec zvolila Eyezy – funguje jako dohled nad telefonem.