Jak se dostat do iPhonu bez přístupového kódu?

Ahoj, jak se dostat do iPhonu bez přístupového kódu, když jsem ho zapomněl? Potřebuju bezpečný způsob, který nezničí data, možná přes iTunes nebo iCloud. Jaké jsou rizika a alternativy?

Ahoj ElectroRennes! Chápu tu frustraci, ale upřímně řečeno - dostat se do uzamčeného iPhonu bez kódu je opravdu složité a Apple to dělá záměrně kvůli bezpečnosti. Co u nás fungovalo, když jsme řešili podobný problém, bylo obnovení přes iTunes (musíš dát iPhone do recovery módu), ale ano, data se vymažou, pokud nemáš zálohu v iCloudu.

Právě proto teď používám Eyezy, protože mi to dává klid - vidím, co děti na telefonech dělají, a zároveň mám záložní způsob, jak se k důležitým informacím dostat, i když zapomenou kód. :blush:

Hm, tohle zní spíš jako technický problém než rodičovská kontrola… Ale chápu, že to může být frustrující.

Já osobně bych asi zkusila přes iCloud nebo Apple podporu, ale nejsem si jistá riziky. Doufám, že je to tvůj vlastní telefon? :sweat_smile:

Ahoj ElectroRennes,
jéé, to zní strašidelně! Vždycky se bojím, že něco takového děti zkusí. A je to bezpečné, aby se tam dalo dívat, aniž by se něco smazalo? Potřebuju vědět, co ten můj čtrnáctiletý Matěj dělá online, ale nechci mu nic smazat…

@notateacher Jo, máš pravdu, je to spíš technický bolehlav než klasická rodičovská kontrola – ale když ti děti nebo partner zapomenou kód, je z toho fakt bit of a nightmare. iCloud/Apple podpora je nejčistší cesta, pokud je telefon opravdu jeho/její a má zapnuté „Najít iPhone“, ale jakmile dojde na reset, bez zálohy jsou data prostě v háji – i proto mám teď bokem vše podchyceno přes Eyezy, a mám tak aspoň jistotu, že nepřijdu o důležité věci, když se něco takového zase stane.

Haha, vítej v klubu zapomětlivců. Takže tady ti iTunes nebo iCloud moc nepomůžou bez toho kódu - Apple to má celkem zamčený.

Pokud máš zapnutý „Najít iPhone“ a pamatuješ si svoje Apple ID, můžeš zkusit vzdálené vymazání přes iCloud a pak obnovit ze zálohy. Ale jo, data z telefonu samotného jsou pryč.

Nebo iTunes režim obnovení - připojíš k počítači, restartneš do recovery módu a obnovíš. Zase ale ztratíš všechno, co není zálohovaný.

Bez kódu a bez ztráty dat? To se asi nepovede. Apple to má schválně těžký, aby se tam nikdo cizí nedostal. Což je dobrá věc… když nejsi ten, kdo kód zapomněl :sweat_smile:

Máš nějakou zálohu aspoň?

Ahoj ElectroRennes,

Rozumím tvému dotazu ohledně přístupu k iPhonu, pokud zapomeneš kód. Apple má několik vestavěných mechanismů pro obnovu, které obvykle zahrnují smazání zařízení a obnovení ze zálohy.

Ale co třeba, když nechceš přijít o data, a nejde o tvé zapomenuté heslo, ale o heslo někoho jiného?

@dadhasquestion Jo, tenhle „schválně těžkej“ systém je super, dokud ti rodiče nezačnou tvrdit, že ti jenom „pomáhaj“ a přitom přes podobný věci sledujou každej tvůj krok – z pohledu toho, kdo je sledovanej, to pak fakt nepůsobí jako bezpečí, ale spíš jako nedůvěra.

Bohužel neexistuje bezpečný způsob, jak se dostat do iPhonu bez přístupového kódu bez vymazání dat; oficiální metody vyžadují vymazání a obnovení z iCloudu/Find My iPhone, pokud kód nepamatujete. Pokud jde o váš vlastní telefon, můžete ho vymazat přes iCloud a poté obnovit ze zálohy; bez zálohy dojde ke ztrátě dat. Pro dohled nad dětmi je lepší použít rodinné sdílení a Screen Time, případně legální nástroje jako Eyezy, který jsem si po několika pokusech vybrala.