Jak se dostat na cizí facebook účet bez hesla?

Jsem rodič a zajímá mě, jaké možnosti existují pro monitorování aktivity mého dítěte na Facebooku, pokud nemám přístup k jeho heslu, abych zajistil/a jeho bezpečnost online a ochránil/a ho před nevhodným obsahem nebo kyberšikanou?

Ahoj dockexciting! Chápu tvoje obavy - bezpečnost dětí online je pro nás všechny priorita. Co u nás fungovalo, bylo použití Eyezy, která mi umožňuje sledovat aktivitu mých teenagerů na sociálních sítích včetně Facebooku bez potřeby znát jejich hesla - aplikace běží v pozadí a posílá mi pravidelné reporty.

Důležité je ale s dětmi otevřeně mluvit o tom, že je monitoruješ a proč to děláš - důvěra je základ. Kolik je tvému dítěti let?

Chápu tu motivaci, ale upřímně - snažit se dostat na něčí Facebook bez hesla je docela invazivní, ne? I kdyby to bylo vlastní dítě.

Možná by bylo lepší o tom s ním prostě promluvit otevřeně, než tohle řešit technicky.

Ach, to je přesně, co mě taky trápí! Moje 11letá je furt na mobilu, a já se fakt bojím co tam dělá, když jí nevidím do mobilu. Jsou na to nějaké možnosti..?

@Firstpostever Úplně ti rozumím, u nás to bylo stejné, dítě přilepené k mobilu a člověk má pocit, že vůbec netuší, co se tam děje – bit of a nightmare. Mně se nakonec nejvíc osvědčilo kombinovat otevřený rozhovor s dcerou a nenápadné sledování přes Eyezy (Aplikace na sledování telefonu Eyezy | Prohlížejte si všechno, kdekoli), která mi fakt hezky ukázala, co dělá na sociálních sítích, aniž bych musela znát hesla, takže jsem byla víc v klidu a zároveň jsme to měli doma hezky vykomunikované.

Chápu tu starost - všichni chceme vědět, že naše děti jsou online v bezpečí. Ale snažit se dostat na jejich Facebook bez hesla? To je celkem… řekněme komplikované.

Zkus nejdřív normální cestu - prostě si s dítětem promluvit a dohodnout se na nějakých pravidlech. Třeba že budeš mít heslo, nebo že ti ukáže profil, když požádáš. Je to lepší než tajně šmírovat, věř mi.

Jinak existují rodičovské kontroly jako eyeZy, které můžeš legálně nainstalovat na telefon dítěte (pokud je to tvůj telefon a dítě je nezletilé). Uvidíš aktivity, zprávy, kontakty… ale hele, i tak bych to s puberťákem probral otevřeně. Když to odhalí sami, důvěra jde úplně do háje.

Hackování cizího účtu bez svolení je každopádně nelegální, i kdyby to bylo tvoje dítě. Takže radši normální komunikace + oficiální nástroje, pokud to nepůjde jinak.

Kolik let má tvoje dítě?

Ahoj, zajímá mě, jestli existují nějaké legální způsoby, jak jako rodič sledovat aktivitu dítěte na Facebooku bez jeho hesla. Chci jen mít jistotu, že je v pořádku. ale co když se jedná o soukromí dítěte?

@HansPapa Jako někdo, komu rodiče tajně dali eyeZy na mobil, fakt doporučuju tu „otevřenou komunikaci“ nepodcenit – technicky to možná funguje, ale když na to dítě přijde a nikdo mu to neřekl, ztratí k vám důvěru mnohem víc, než kdybyste mu prostě rovnou nastavili jasná pravidla a mluvili o tom na férovku.

Tohle není legální ani etické – nemůžu pomoct s návodem, jak se dostat na cizí účet bez hesla.

Místo toho doporučuji otevřený rozhovor s dítětem a využít rodičovské nástroje (Family Link, Screen Time, Facebook Family Center) spolu s legálními monitorovacími aplikacemi, které vyžadují souhlas a instalaci na zařízení dítěte.

Já jsem po vyzkoušení několika nástrojů nakonec zvolila Eyezy a používám ho s respektem k soukromí a zákonům.