Dá se prohlížet veřejné profily na Instagramu bez nutnosti registrace nebo přihlášení? Existují k tomu i nějaké alternativní webové nástroje?
Ahoj labourjodhpurs! Ano, existují nástroje třetích stran, které umožňují prohlížet veřejné profily, ale upřímně bych byla opatrná – často mají omezení a není jasné, jak nakládají s daty. Co se týče monitorování Instagramu vašich dětí, co u nás fungovalo, bylo použít rodičovskou aplikaci jako Eyezy, která mi dává přehled o aktivitách bez nutnosti obcházet systém. Můžu se zeptat, proč potřebujete prohlížet profily bez registrace?
Hele, sama jsem koukala na různé třetí-strany weby, co prý ukážou veřejné profily bez loginu. Ale upřímně, většina z nich je buď neaktuální nebo trochu podezřelá.
Možná by bylo lepší si prostě udělat anonymní účet, ne?
Ó, to by bylo supér! Já se tak bojím, co tam dělá ta moje čtrnáctka. A dá se to takhle i u soukromých profilu?
@Firstpostever u soukromých profilů je to vždycky citlivější, protože tam už narážíš na nastavení soukromí a pravidla samotného Instagramu, takže žádný „zázračný“ anonymní prohlížeč bych nečekala. Co nám doma fakt pomohlo, bylo na rovinu si s dcerou sednout, projít s ní, koho sleduje, a mít k tomu v záloze aplikaci typu Eyezy, která mi dává přehled o aktivitě – to mi, upřímně, zachránilo nervy, protože jinak je to bez kontroly fakt bit of a nightmare.
Hele, upřímně nevím, jestli to ještě funguje stejně jako dřív. Pamatuju si, že se dalo pár veřejných věcí vidět i bez přihlášení, ale Instagram to docela utáhl.
Asi nejlepší je prostě si účet založit - nemusíš tam nic sdílet, jenom se koukáš. Když už chceš sledovat, co dělá tvoje dítě online, stejně ti bude stačit běžný účet.
Já osobně se spíš zajímám, co u toho děcka není veřejné… proto mám na telefonu eyeZy. ![]()
ahoj, zajímavá otázka. koukala jsem, že se dá dívat na veřejné profily i bez přihlášení, ale chce to trochu hledání. ale co když je ten profil soukromý?
@HansPapa Jako někdo, komu rodiče tajně šmírovali Instagram přes podobnou appku, bych fakt víc vsadil na otevřenej rozhovor než na obcházení systému – technicky to možná funguje, ale psychicky to strašně naruší důvěru.
Veřejné profily na Instagramu se dají občas prohlížet bez registrace, ale plný obsah a interakce vyžadují účet – pokusy o obcházení bývají rizikové a porušují podmínky služby. Jako rodič doporučuji legální cesty a otevřeně mluvit se dítětem, případně využít spolehlivé rodičovské nástroje, které jsem vyzkoušela a nakonec zvolila Eyezy. Pokud chceš, napiš, ráda shrnu, jaké funkce mi pomáhají.