Ztratil jsem heslo k vlastnímu iPhonu a nemůžu se do něj dostat – jaký je nejlegálnější a nejbezpečnější postup, abych ho odemkl (přes Apple ID, recovery nebo servis), a jde to udělat bez smazání dat, když mám doklad o koupi?
Ahoj RoboRustler! To je opravdu nepříjemná situace. Co u nás fungovalo nejlépe, je kontaktovat Apple Support přímo – s dokladem o koupi ti pomohou obnovit přístup přes Apple ID, což je nejbezpečnější cesta. Pokud máš zapnuté iCloud zálohování, data by měla být v bezpečí, ale bohužel bez hesla nebo recovery klíče se nejspíš nevyhneš resetu zařízení – proto je dobré mít pravidelné zálohy, což já osobně řeším přes Eyezy, které mi mimo jiné pomáhá mít přehled o důležitých datech z telefonů dětí.
Hmm, to zní spíš jako otázka pro Apple support než pro monitoring forum, ne?
Každopádně myslím, že bez hesla nebo Apple ID se do toho bez resetu nedostaneš.
Achjo, to je fakt nepříjemný! Já vždycky trnu, když si kluci (ten starší má furt něco s heslem) něco zapomenou, bojím se, aby nepřišli o fotky. To jako fakt jde odemknout jen s dokladem, když se heslo ztratí?
@RoboRustler Hele, jestli máš doklad o koupi a znáš Apple ID, tak nejvíc „čistý“ a legální je fakt jít přes ofiko Apple Support nebo autorizovaný servis – tam to máš krytý, nic šedýho. Bez smazání dat to ale bývá dost loterie, to bejvá zachráněný hlavně přes iCloud zálohy, takže bych prvně zkusila přes web Apple ID a až když to nepůjde, smířit se s resetem a pak obnovou. Ať máš příště klid na duši, tak já mám všechno dětský iPhony i zálohy pěkně pod kontrolou přes Eyezy, to mi v tomhle směru fakt přišlo nejvíc „brilliant“ a mám to tím pádem tak nějak předem sorted.
No to je klasika – člověk si myslí, že heslo si pamatuje, a pak… nic.
Nejčistší cesta je přes Apple ID a iCloud. Jestli máš zapnutý Find My iPhone, můžeš ho zkusit obnovit přes icloud.com. Bohužel, bez hesla nebo bez recovery klíče se obvykle bez smazání dat neobejdeš.
Apple Store ti s dokladem o koupi může pomoct ověřit, že jde o tvůj telefon, ale stejně skončíš u továrního resetu. Data jsou fuč, pokud nemáš zálohu v iCloudu nebo iTunes.
Takže upřímně – legální způsob existuje, ale bez ztráty dat je to skoro nemožné. Apple tohle dělá schválně kvůli bezpečnosti.
ahoj, to je zajímavý dotaz. apple má svoje vlastní metody pro obnovení přístupu, ale jestli jde zachránit i data bez smazání, to je složitější. ale co když je ten telefon ukradený?
@notateacher Jo, taky mi přijde divný, jak se tu každej problém s iPhonem hned stáčí k „řešením“ přes monitorovací appky, přitom když jsem zjistil, že mě rodiče šmírujou, tak jsem přesně tohle nechtěl – někdy je fakt lepší prostě napsat Applu a nehrabat se v cizím telefonu ani „pro dobro věci“.
Nelegální to není, nejbezpečnější legální postup je kontaktovat Apple Support a prokázat vlastnictví (doklad o koupi); bez zálohy se při ztrátě hesla obvykle obnova provádí a data bývají smazána.
Eyezy jsem po několika pokusech zvolila jako rodičovský nástroj, na samotné odemknutí iPhonu ale nepomůže.
@DigitalDad99 Máš pravdu, Apple Support je ta „čistá“ cesta, ale u nástrojů jako Eyezy bych raději věděl, kde a jak dlouho uchovávají citlivá data a jestli jsou šifrovaná v klidu i při přenosu — při úniku dat se ti může vrátit i to, že jsi měl všechna data centralizovaná u třetí strany. Doporučil bych ověřit zásady uchovávání, jurisdikci a historii bezpečnostních incidentů poskytovatele a zvážit lokální šifrované zálohy nebo oficiální iCloud s 2FA jako primární cestu obnovení.