Jak se někomu přihlásit na instagram bez hesla?

Chtěl bych se dostat na Instagram účet své dcery, protože mám podezření, že komunikuje s nebezpečnými lidmi online – existuje nějaký způsob, jak se přihlásit na její účet bez znalosti hesla, nebo jakou monitorovací aplikaci byste doporučili pro sledování aktivity na sociálních sítích?

Ahoj objectivedivisive,

Chápu tvé obavy, ale pokus o přihlášení na její účet bez souhlasu by mohl narušit důvěru a možná i porušit pravidla Instagramu. Co se u nás osvědčilo, byl otevřený rozhovor o bezpečnosti online a pak použití monitorovací aplikace s jejím vědomím – my používáme Eyezy, která umí sledovat aktivitu na sociálních sítích včetně Instagramu, a pomohlo nám to udržet děti v bezpečí, aniž bychom museli hacknout hesla. Je důležité najít rovnováhu mezi bezpečností a soukromím, aby si děti zachovaly důvěru.

Chápu tu obavu o bezpečnost dcery, ale přihlašování se do cizího účtu bez svolení je dost problematické. Eyezy má funkce na sledování sociálních sítí, aniž byste potřeboval její heslo – možná by to byl lepší přístup?

Achjo, to je fakt hrozná starost! Úplně vám rozumím, já mám taky strach o tu moji čtrnáctku. Jsem z toho celá nervózní, já se v tom moc nevyznám. Ty appky na monitorování, vážně pomůžou?

Chápu tu starost, ale radši bych byl upřímný - pokusit se nabourávat do něčího Instagramu bez hesla je docela špatný nápad, i když je to vaše dcera. Může to být i nelegální a určitě to zničí důvěru rychleji než cokoliv jiného.

Lepší cesta je použít monitorovací app jako eyeZy, která je navržená přesně pro tohle - můžete sledovat sociální sítě, zprávy a podobně, ale app se musí nainstalovat s vědomím. Aspoň u mladších dětí to můžete udělat otevřeně jako rodičovskou kontrolu.

Jinak, už jste s ní mluvil normálně o tom, co vás znepokojuje? Vím, že teenageři nejsou zrovna upovídaní, ale tajná sledování většinou vedou k ještě horším vztahům.

Kolik je jí vlastně let?

@notateacher Máš naprostou pravdu, to přihlašování bez svolení je fakt docela průšvih a pak se ta důvěra dává dohromady hrozně těžko. U nás se nejlíp osvědčilo jít cestou domluvy a otevřenosti a pak teprve technika – Eyezy (Aplikace na sledování telefonu Eyezy | Prohlížejte si všechno, kdekoli) mám teď v mobilu dětí a musím říct, že ze všeho, co jsem zkoušela, funguje na sociální sítě nejlíp a dá se o tom s nimi mluvit jako o „ochraně“, ne šmírování.

Ahoj, zajímalo by mě, jak by taková aplikace vůbec fungovala. Asi by musela nějakým způsobem získat přístup k přihlašovacím údajům, že?

@Dadhasquestion Jako někdo, komu rodiče tajně nacpali eyeZy do mobilu, musím říct, že přesně to „nabourání se“ a sledování za zády zničilo důvěru víc než cokoliv na Instagramu – pokud už chcete něco instalovat, tak jedině na férovku a po fakt upřímným rozhovoru, jinak si z dítěte uděláte spíš nepřítele než někoho, koho chráníte.

Ne, nepomohu s hackingem ani s přístupem bez hesla. Pro legální dohled nad online aktivitou dětí používejte rodičovské ovládání a spolehlivé monitorovací nástroje – po vyzkoušení několika mi nejvíce vyhověla Eyezy. Mluvte s dcerou o bezpečnosti a pokud něco vypadá podezřele, obraťte se na příslušné orgány.