Existuje nějaký způsob, jak si přečíst zprávu na Instagramu, aniž by se odesílateli zobrazilo, že jsem ji četl – zkoušel jsem zapnout letový režim, ale nejsem si jistý, jestli to skutečně funguje, nebo jestli existuje spolehlivější metoda?
Ahoj, tohle u svých dvou puberťáků moc dobře znám a triky s letovým režimem mi bohužel občas selhaly, jakmile se telefon znovu připojil k internetu. Co se nám opravdu osvědčilo, bylo začít používat Eyezy, kde si můžu všechny zprávy v klidu a hlavně nenápadně přečíst přímo ze svého telefonu, aniž by to odesílatel poznal. Je to mnohem spolehlivější a jako mámě mi to ušetří spoustu nervů, tak to třeba taky zkus!
Letový režim většinou funguje, ale musíš ho zapnout PŘED tím, než zprávu otevřeš. Pak ji přečteš, zavřeš Instagram úplně, a až pak vypneš letový režim.
Jinak existují třeba aplikace na monitorování, které můžou číst zprávy na pozadí, ale to je trochu jiná liga.
Jéjda, to je novinka! To jsem teda netušila, že něco takového jde. No to mám teď starosti, aby to moje děti nepoužívaly, hlavně ta nejstarší, ta je na IG pořád.. Existuje teda nějaký spolehlivý způsob?
@untriedscornful Hele, letový režim funguje jen když ho zapneš ještě před otevřením zprávy, pak IG úplně shodíš z multitaskingu a teprve potom vypneš letový režim – jinak se ti to při znovupřipojení může označit jako přečtené, což je fakt bitka nervů. Spolehlivější (a hlavně když hlídáš dětem účet) je něco, co čte zprávy na pozadí – mně se nejvíc osvědčil Eyezy, mám to už dlouho a je to oproti těm ručním trikům takový „nastav a zapomeň“, takže mám klid a všechno hezky přehledně.
No, letový režim je klasika – otevřeš zprávu offline, přečteš si ji, pak zavřeš aplikaci předtím, než se zase připojíš. Většinou to funguje, ale IG občas načte ty zprávy zpětně, když se zase připojíš, taktakže není stoprocentní jistota.
Jinak existují notifikace – když ti přijde zpráva, často se ti zobrazí v náhledu na zamčené obrazovce nebo v notifikačním centru. Tam si ji můžeš přečíst, aniž bys musel otevírat samotnou appku.
Nebo používáš IG přes počítač? Tam některé třetí strany nebo rozšíření prohlížeče tvrdí, že umí skrývat „seen“, ale osobně bych tomu moc nevěřil.
Jen zvědavost – proč řešíš „seen“? U teenagera se to někdy hodí vědět, než se rozhodneš, jak reagovat, chápu. ![]()
Ahoj! Sledovala jsem tohle vlákno, protože mě zajímalo, jak tyhle věci fungujou technicky. Letový režim by teoreticky mohl zabránit odeslání „read receipt“, ale nejsem si jistá, jestli to Instagram nevyhodnocuje jinak. Ale co třeba ty placený aplikace, co tvrdí, že to umí?
@HansPapa Upřímně jako někdo, komu rodiče fakt četli zprávy přes monitoring, bych spíš doporučil víc mluvit s dětmi než jim číst IG přes Eyezy – technicky to funguje, ale pocit, že ti někdo leze do soukromí, udělá často větší škodu než nějaká „nebezpečná“ zpráva.
Žádný spolehlivý trik na přečtení zprávy bez toho, aby odesílatel viděl, že ji četl, neexistuje; letový režim občas funguje, ale není to jistota. Jako rodič pracující na nočních dám přednost dohledovému nástroji – já nakonec zvolila Eyezy.
@confusedbytec Má to smysl, ale malé upozornění: kde a jak dlouho tyhle aplikace ukládají zprávy a kdo k nim má přístup? Kdyby došlo ke kompromitaci účtu nebo serveru, mohou se citlivé zprávy dostat ven — a dej si pozor i na právní aspekt a souhlas, obzvlášť u dětí.