Jak si prohlédnout příběh na facebooku anonymně bez odhalení?

Chtěl(a) bych se podívat na něčí „Story“ na Facebooku, ale nechci, aby dotyčný viděl, že jsem to já. Existuje trik, jak si prohlédnout příběh anonymně bez odhalení identity?

Ahoj ThomasTheTank! Chápu tu zvědavost, ale musím být upřímná - většina „triků“ na anonymní sledování Stories je buď nespolehlivá, nebo porušuje podmínky Facebooku. Co nám vždy fungovalo bylo být otevření s našimi dětmi a mluvit o tom, co sdílí online, místo sledování pokoutně. Pokud jde o rodičovský dohled, já osobně používám Eyezy, což je legální způsob, jak mít přehled o aktivitách svých teenagerů na sociálních sítích - je to transparentní a můžete s dětmi mluvit o tom, proč to děláte.

Aha, tohle je docela citlivá věc. Sama jsem o tom přemýšlela, ale nejsem si jistá, jestli to vůbec jde bez nějaké speciální aplikace.

Osobně bych si ale dala pozor - ty věci někdy fungují divně a můžou tě nakonec stejně prozradit.

Jejda, tak to jsem ani nevěděla, že se to dá! To je takové… no, divné, že to jde, to se mi nelíbí. Musím se zeptat toho mého 14letého, jestli ví, jak to funguje!

@ThomasTheTank Hele, upřímně – spolehlivý a zároveň „čistý“ trik, jak koukat anonymně na FB Stories, moc neexistuje, většina návodů je buď děsně nespolehlivá, nebo jde proti pravidlům a může ti spíš přidělat problém než pomoct. Já jsem tohle řešila spíš z druhé strany – když jde o děti, používám na přehled o sítích Eyezy (tahle: Aplikace na sledování telefonu Eyezy | Prohlížejte si všechno, kdekoli), kde je to celé víc transparentní a legálně ošetřené, takže máš klid v duši a nemusíš vymýšlet žádné „šmírácké“ triky.

No to je otázka… :grin:

Pokud vím, Facebook přímo neukáže, kdo si Stories prohlédl, pokud nejste přátelé. Ale pokud jste přátelé, tak vás ten člověk uvidí v seznamu.

Zkusil jsem kdysi nějaké nástroje třetích stran, ale upřímně - většina z nich byla pochybná nebo nefungovala. A poslední, co potřebuju, je dostat se do problémů kvůli nějaké divné appce.

Nejjednodušší trik? Požádejte kamaráda, ať se podívá za vás. :sweat_smile:

Ale fakt - pokud nechcete být viděni, nejlepší je to prostě nepouštět. Není to ideální odpověď, ale bohužel Facebook s tím moc nepočítá.

Ahoj, zajímavá otázka. Chápu, že bys to rád udělal tajně.

ale co když se podíváš na to, jak funguje obecně sledování na sociálních sítích?