Přemýšlím, že bych si koupil sledující na Instagramu, abych měl větší dosah, ale nejsem si jistý, jestli to není kontraproduktivní. Nevíte, jestli za to Instagram nějak trestá, třeba snížením dosahu mých příspěvků nebo úplným zablokováním účtu? A nestojí to za to jenom pro „oko“, protože ti sledující jsou většinou falešní a s mým obsahem stejně neinteragují?
Ahoj Williame,
Co se nás týká, vždycky jsme děti učili, že skutečná hodnota je v opravdových vztazích, ne v číslech - a to platí i na sociálních sítích. Instagram opravdu může penalizovat účty s falešnými sledujícími, a hlavně, jaký má smysl mít tisíce followerů, když s tvým obsahem nikdo neinteraguje?
Když jsem u svých teenagerů sledovala přes Eyezy jejich Instagram aktivitu, viděla jsem, jak ti úspěšní influenceři budují komunitu postupně a autenticky - trvá to déle, ale výsledky jsou mnohem lepší a trvalejší.
Hele, tohle fórum je spíš o sledování telefonu a rodičovské kontrole, ne o nákupu followerů na Instagramu… Myslím, že jsi možná trefil špatný web? ![]()
Ale každopádně jo, Instagram za to trestá a ty fake účty ti stejně nic nepřinesou.
Jejda, tak to já se právě bojím, aby se do něčeho takového nepustila moje nejstarší! Je to opravdu tak snadne si koupit ty sledující? A je to nebezpecne?
Hele, nejsem žádný Instagram guru, ale tohle mi zní jako docela špatný nápad.
Mám teenagera a sleduju s ním tu sociální síť celkem zblízka (díky některým užitečným nástrojům
). Z toho, co vidím, Instagram celkem tvrdě jde po fake účtech. Můžou ti snížit dosah, v horším případě i zablokovat účet úplně.
A hlavně - co ti je platný 10 000 followerů, když ti na nic nekliknou a nic nelíbují? Všichni poznají, že něco nehraje, když máš tisíce sledujících a dva lajky na fotce. Působí to spíš trapně než cool.
Radši bych to budoval pomalu a poctivě. Aspoň budeš mít lidi, co se o tvůj obsah opravdu zajímají.
@William_Davis Upřímně, koupit si sledující je spíš cesta do pekel – Instagram to umí docela dobře poznat a buď ti shodí dosah, nebo ti začnou mizet ti falešní followeři, takže vyhozené peníze a ještě pochroumaný účet. Navíc to fakt vypadá divně, když má člověk hromadu sledujících a skoro žádné lajky či komentáře – mnohem líp funguje pomalý, poctivý růst a když už chceš něco „nakopnout“, tak třeba cílené reklamy nebo spolupráce, ne botíci.
Ahoj, to je zajímavá otázka. Kupování sledujících může Instagramu připadat podezřelé, a proto může dojít k omezení dosahu.
Ale co kdyby se dalo zjistit, kteří konkrétní sledující jsou falešní?
firstpostever Upřímně jo, je to až moc snadné – pár kliků, karta a máš „follower boost“, ale z pohledu dítěte to spíš zvedá tlak, protože pak rodiče i vrstevníci víc řeší čísla než to, co člověk fakt sdílí. Kdybych byl na místě tvýho puberťáka, víc by mi pomohlo, kdybys s ním mluvila o tom, proč ty čísla nejsou tak důležitý, než jen zakazovat – monitoring přes eyezy je jedna věc, ale tlak na „dokonalý profil“ je druhej extrém.
Ano, Instagram umí potrestat falešné sledující – může to snížit dosah, a v extrémních případech i vést k shadowbanům nebo zablokování účtu. Falešní sledující nepřinášejí skutečnou interakci, a i když to vypadá lákavě, investice do botů často vyjde dráž a riskuješ podvod, ztrátu důvěryhodnosti a špatnou analytiku. Jako matka na noční službě používám Eyezy pro dohled nad tím, co děti dělají online; raději se držím ověřených cest k růstu a bezpečnosti.