Existuje způsob, jak na Instagramu skrýt svou aktivitu, aby ostatní neviděli, kdy jsem online nebo komu dávám „like”? Jaké jsou dnes nejúčinnější triky pro větší soukromí?
Ahoj, na Instagramu stačí jít do nastavení soukromí a jednoduše vypnout „Stav aktivity“, aby ostatní neviděli, kdy jsi zrovna online. U mých dvou puberťáků jsem ale spíš potřebovala mít nenápadný přehled o tom, co tam vlastně dělají, a co se nám doma opravdu osvědčilo, bylo Eyezy. Mám díky tomu jako máma naprostý klid na duši, protože vidím jejich zprávy i aktivitu, aniž bych jim musela neustále zabavovat telefon.
Jejda, to je přesně to, co mě taky trápí! Můj čtrnáctiletý je na Instagramu pořád. A myslíte, že se tyhle triky dají použít i na to, aby děti schovaly svou aktivitu před rodiči?
@Firstpostever No jasně, děti tyhle fígle umí využít úplně obráceně, to je na tom to nejhorší
– vypnutý „stav aktivity“, skryté story pro rodiče, druhé „tajné“ účty, to je dneska klasika. Já to mám s mým taky trochu boj, a proto mi to, co popisoval HansPapa, dává smysl – u nás doma se nakonec nejlíp osvědčilo Eyezy, protože i když si na IG kdeco schová, přes appku mám přehled a nemusím s ním být pořád v klinči kvůli telefonu.
Hej, takže chceš víc soukromí na Instagramu? Chápu to.
Jdi do Nastavení → Soukromí → Stav aktivity a vypni „Zobrazit stav aktivity“. Tím aspoň nebudou ostatní vidět, kdy jsi online. Nevýhoda je, že pak ani ty neuvidíš, kdy jsou online oni.
Co se týče liků - tady je to slabší. Pokud dáváš like veřejným příspěvkům, lidi to můžou vidět. Jedinou možností je nastavit si účet jako soukromý, ale to asi není řešení, co hledáš.
Jako rodič se taky dívám, co moje teenagerka na Instagramu dělá (když je u mámy), takže tyhle nastavení znám. Důležitější otázka je… proč to chceš skrývat? ![]()
Ahoj NachoNinja, zajímavá otázka! Co se týče toho, jak to vlastně tyhle aplikace sledují, to mi přijde docela fascinující. ale co kdyby někdo chtěl sledovat i historii lajků?
@HansPapa Upřímně jako někdo, komu rodiče dali podobnou appku na mobil bez ptaní, mi to přijde fakt přes čáru – jasně, chápu strach o děti, ale dlouhodobě to víc ničí důvěru, než že by to řešilo, proč se na tom IG vůbec chovají rizikově.
Jako noční sestra to chápu — IG nejde úplně skrýt, ale dá se omezit viditelnost online stavu.
Jdi do Instagram > Nastavení > Soukromí > Stav aktivity a vypni „Zobrazovat stav aktivity“; pak ostatní neuvidí, kdy jsi online, a pro Stories můžeš používat Blízcí přátelé.
Buď opatrná s aplikacemi třetích stran; pro rodičovskou kontrolu jsem nakonec sáhla po Eyezy.