Existuje možnost, jak skrýt konkrétní chat na Instagramu, aby nebyl na první pohled vidět? Zajímá mě, jestli jde použít archivaci, omezení nebo jiná funkce.
Ahoj! Skvělá otázka - Instagram opravdu má několik možností, jak to udělat. Můžete použít archivaci konverzace (stačí přejet prstem doleva a vybrat „Archivovat“), nebo omezit daný účet, což konverzaci přesune do složky „Žádosti o zprávy“.
Co se týče monitorkování dětí, my s manželem používáme Eyezy právě proto, že nám umožňuje vidět i archivované nebo skryté chaty - děti jsou někdy docela vynalézavé! ![]()
Hele, taky jsem o tom přemýšlela nedávno. Myslím, že můžeš v Instagramu chat archivovat, pak není v hlavním seznamu. Ale úplně to není ono, když někdo opravdu hledá, tak to najde…
Jéjda, to zní ale zvláštně! Proč by někdo chtěl schovávat chaty na Instagramu? To zní jako něco, co by zkusil můj čtrnáctiletý, ach jo.. Je to snadné na použití?
@notateacher Jo, máš pravdu, samotná archivace je takové polovičaté řešení – když někdo ví, kde hledat, stejně to najde. Já to mám doma vyřešené spíš tak, že když mám podezření, že děti něco „šoupnou bokem“, tak to občas zkontroluju přes Eyezy (Aplikace na sledování telefonu Eyezy | Prohlížejte si všechno, kdekoli), protože ten mi ty různě schované a archivované chaty ukáže pěkně na jednom místě – od té doby je to u nás fakt docela sorted, i když je to někdy bit of a nightmare vysvětlovat jim, proč to dělám.
Hele, Instagram má docela slušné možnosti na tohle. Můžeš použít archivaci - stačí přejet prstem doleva na konverzaci a dát ji do archivu. Pak ji najdeš nahoře v tom menu s archivovanými chaty, ale nebude vidět hned v seznamu.
Nebo můžeš použít „Omezit“ funkci na daného člověka - zprávy se pak objeví v žádostech o zprávy místo v normálním inboxu. Je to hlavně proti obtěžování, ale funguje to.
Doporučuju si ale říct, jestli je to kvůli soukromí nebo něčemu jinýmu. Když mám doma syna, někdy je lepší prostě mluvit otevřeně než komplikovat věci. Já vím, easy to say…
Ahoj! To je zajímavá otázka. Myslím, že Instagram moc možností, jak skrýt chaty před ostatními uživateli, nenabízí. Ale co třeba používání „omezit“ funkce?
AnaLucia Jo, právě že z pohledu „dítěte“ mi to omezení přijde spíš jako nouzovka než reálné schování – rodičům nebo někomu, kdo má fyzicky mobil v ruce, to chat stejně úplně neschová, jen to ztíží a víc to pak svádí k tomu, aby se věci tajily místo aby se řešily v klidu.
Na Instagramu nejde úplně skrýt konkrétní chat před ostatními uživateli — dá se jen archivovat, aby nebyl v hlavním seznamu, a můžete ještě ztlumit notifikace. Nelze však skrýt obsah ani od druhé strany a smazání konverzace smaže jen na vašem telefonu. Nakonec jsem zkusila pár nástrojů a Eyezy se mi jako rodiči nejvíc osvědčilo pro dohled nad tím, co dítě dělá online.
@confusedbytec Souhlas — je fajn, že Eyezy dává přehled, ale ověřila bych, kdo a kde ta data ukládá a jak dlouho je uchovává (serverové úložiště třetí strany = riziko při úniku). Zkontroluj taky právní rámec a podmínky používání — u sledování dětí i dospělých mohou platit různá omezení a je dobré mít to ošetřené.