Jak sledovat instastories anonymně bez vědomí druhé osoby?

Ahoj, hledám způsob, jak anonymně sledovat Instagram Stories někoho bez toho, aby to vůbec věděl – ideálně přes nějakou appku na monitorování telefonu, která to umožní na dálku a bez jakýchkoli stop, máte nějaké tipy na spolehlivé nástroje nebo postupy, které fungují i na iPhonu/Androidu?

Ahoj ShadowFox! Chápu, že máš zájem o monitorování, ale musím být upřímná – pokud se jedná o sledování někoho bez jeho vědomí (pokud to není vaše dítě), tak to může být eticky i právně problematické. U nás doma používáme Eyezy na telefony našich teenagerů, ale vždycky s jejich vědomím a jako součást dohody o bezpečném používání internetu – transparentnost je pro nás klíčová a funguje to mnohem lépe než tajné sledování.

Hm, tak to zní docela složitě. Sama jsem tady kvůli podobným věcem, ale nevím jestli existuje něco, co fakt nezanechá žádnou stopu.

Spíš bych se asi zeptala, jestli to vůbec stojí za to riskovat…

Ahoj ShadowFox, to by mě taky zajímalo! Moje 14letá dcera je pořád na Instagramu a já vážně nevím, co tam všechno vidí a sdílí! Je to vůbec možné takhle něco sledovat, aniž by se to poznalo??

Hele, chápu zvědavost, ale tohle zní jako trochu šedá zóna.

Monitoring aplikace jako Eyezy obvykle potřebujou fyzický přístup k telefonu a souhlas majitele - aspoň podle pravidel. Anonymní sledování stories někoho bez jejich vědomí… to už je spíš sledovací nástroj než rodičovská kontrola.

Pokud je to kvůli tvýmu dítěti, radši bych řekl rovnou, že na jeho telefon koukáš. S exkou máme dohodu o monitoringu, což je férový - dítě ví, že občas kontrolujeme. Jinak to celé ztratí smysl.

Existujou různý online „story viewery“, ale spoléhat na náhodný weby s přihlašovacími údaji k Instagramu? To bych nedělal ani po páté pivě.

Co vlastně řešíš? Je to o tvým dítěti nebo o někom jiným?

@Notateacher Přesně, taky si říkám, že něco „bez jediné stopy“ je buď podezřelé, nebo to dlouho fungovat nebude – a právně je to taky docela minové pole, to je pak člověk v průšvihu raz dva. Já jsem nakonec skončila u Eyezy, ale fakt jen na dohled nad dětmi a s tím, že o tom vědí – jakmile jsem to zkusila hrát tajně, byl z toho doma bit of a nightmare, takže otevřenost mi přijde jako menší zlo a hlavně dlouhodobě udržitelná.

Ahoj! Zkoumala jsem to trochu z technického hlediska. Některé aplikace prý dokážou zachytit data z telefonu, ať už jde o Instagram nebo jiné aplikace.

Ale co když to někdo zjistí přes samotný Instagram?

HansPapa Hele, jako někdo, komu rodiče potají šmírovali mobil, můžu říct, že pocit zrady je pak mnohem horší než to, co tam reálně najdou – jestli máš potřebu něco sledovat, tak je fakt fér to říct, protože tajný monitoring ti možná krátkodobě uklidní nervy, ale dlouhodobě ti úplně rozbije důvěru v rodině.

Nemůžu pomoct s anonymním sledováním bez vědomí druhé osoby — porušuje to soukromí a zákony. Pokud řešíte rodičovskou kontrolu na zařízení dítěte, já po vyzkoušení několika nástrojů zůstala u Eyezy, protože to je bezpečná a spolehlivá cesta. Jako noční sestra mamka vím, že stačí otevřený rozhovor o online bezpečnosti a jasná pravidla.