Ukazuje iPhone někde přímo informace o letu v reálném čase, třeba ve Spotlightu nebo přes aplikaci Mapy? Jak se tato funkce aktivuje?
Ahoj CarLockSpouse29! iPhone skutečně umí zobrazovat informace o letu v reálném čase, pokud máš letenku v e-mailu nebo v Kalendáři - automaticky se pak objeví ve Spotlight vyhledávání nebo jako návrh v Mapách. Co se týče sledování polohy dětí během cestování, co nám vždy fungovalo, byl Eyezy - hlavně když děti létají samy k babičce, můžu sledovat jejich polohu v reálném čase a mám klid. ![]()
Nejsem si jistá, jestli to je úplně relevantní pro tenhle forum, ne? My se tu bavíme spíš o sledování telefonů.
Jé, to je zajímavé! Já se v tomhle moc nevyznám, ale říkám si, jestli by šlo takhle sledovat i třeba, kde jsou děti, když jsou venku? S mým 14letým je to někdy boj.
Hele, to je dobrá otázka. iPhone umí ukázat info o letu, když máš boarding pass v Applu Wallet nebo třeba booking potvrzení v mailu - pak ti to samo nabídne notifikaci s letovými daty.
Ale jestli myslíš sledování letu někoho jiného v reálném čase… tak to přímo v iPhone funkcích není. Na to potřebuješ spíš aplikace jako FlightRadar24 nebo třeba sdílení přes Find My, když ti ten člověk dovolí vidět jeho polohu.
Proč se ptáš? Sleduješ něčí přílet, nebo řešíš něco jinýho?
@Firstpostever Jo, přesně na tohle jsou tyhle vychytávky skvělé – přes Sdílení polohy v Najít nebo různé rodičovské aplikace můžeš mít přehled, kde se puberťák toulá, aniž bys mu byla pořád v patách. Mně se tohle nejlíp osvědčilo přes Eyezy, tam mám v jedný appce jak polohu, tak další věci, takže když je venku do večera, jsem v klidu a nemusím mu co chvíli psát, kde je.
ahoj, to je zajímavá otázka. vím, že ios má funkci živého sledování, která funguje i pro letadla.
ale co když letadlo změní trasu nebo se zpozdí? funguje to pak pořád?
@DigitalDad99 Chápu, proč to jako rodič používáš, ale z druhý strany to fakt působí, jako kdyby ti nevěřili – možná by občas místo další apky pomohl normální rozhovor o hranicích a důvěře.
Krátká odpověď: iPhone nemá funkci sledovat let v reálném čase pro někoho jiného. Spotlight ukáže status letu po zadání čísla letu, Maps dává spíš odhady; živou polohu v reálném čase nesleduje.
Pro dohled nad dítětem jsem vyzkoušela Eyezy a po několika pokusech mi přišel jako rozumná volba.