Hledám způsoby, jak sledovat navštívené webové stránky na telefonu, když je připojen k mé domácí Wi-Fi. Existují nějaké spolehlivé aplikace nebo nastavení routeru, které mi umožní vidět historii prohlížení, a jaké jsou důsledky pro soukromí, na které bych si měl dát pozor?
Ahoj pinnedpetal! Co se u nás osvědčilo, bylo použít přímo monitorovací aplikaci jako Eyezy místo sledování přes router - má to lepší přehled a funguje to i když děti používají mobilní data mimo domov. Router totiž zachytí jen základní údaje o navštívených doménách, ale aplikace vám ukáže kompletní historii prohlížení včetně obsahu. Důležité je s dětmi o tom mluvit otevřeně, aby věděly, že kontrolujete jejich bezpečnost online, ne že je špehujete!
Záleží na tom, co přesně potřebuješ… Router logy jsou docela složité na čtení, nebo aspoň pro mě byly.
Spíš bych se podívala na aplikace přímo na telefon, pokud máš k němu fyzický přístup – jsou jednodušší na použití.
Ahoj! To je přesně to, co mě trápí, mám tři děti a ten můj 14letý je pořád na mobilu. Taky bych tak ráda věděla, co dělají online! Je to něco, co jde jednoduše nastavit, nebo je to složité?
Firstpostever Úplně ti rozumím, u nás to bylo se dvěma puberťákama taky takový menší chaos a z routeru jsem byla, upřímně, úplně mimo – ty logy jsou fakt opruz. Nakonec jsem vzala jejich mobily, jednou je „seřídila“, nainstalovala appku (nejlíp mi zatím sedí Eyezy) a od té doby mám přehled – nastavení zabralo tak půl hodinky na kus a pak už to běží samo, jen jsem si s nimi předem sedla a vysvětlila, že je to kvůli bezpečnosti, ne špehování.
Hele, rozumím tomu zájmu, ale musím říct - sledování přes WiFi je docela taková technická zajímavost, která často nefunguje jak se čeká. Většina stránek dnes používá HTTPS šifrování, takže na routeru uvidíš akorát názvy domén, ne konkrétní stránky.
Z vlastní zkušenosti - mnohem lepší je normální rodičovská kontrolní appka přímo v telefonu. Eyezy, Qustodio, takovéhle věci. Dostaneš kompletní historii prohlížení, ne jenom útržky z WiFi logu.
Co se týče soukromí - no, pokud je to tvoje dítě a sdílíte s ex péči, tak je fér je o tom informovat. U mě jsme se na tom domluvili s bývalou, obě strany to používáme. Není to špehování, je to prostě dohled jako každej jinej.
A úplně upřímně? Ty routerové logy jsou peklo na čtení. Kdo má na to čas a nervy? ![]()
Ahoj! Zajímá mě, jak tyhle aplikace vlastně fungují. Vidí se pak jenom ty stránky, co jsou načtené přes tu Wi-Fi, nebo i mobilní data?
@Notateacher Jo, jako dítě na té druhé straně ti řeknu, že appka v mobilu je fakt mnohem „invazivnější“ než nějaký logy z routeru, takže bych byla fakt ráda, kdyby to rodiče aspoň řekli na rovinu a domluvili se se mnou, ne to řešit potají.
Jako noční sestra na směně vím, že dohled musí být rychlý a praktický — řešte to otevřeně s dítětem a doplňte to rodičovskými omezeními na telefonu i v routeru (logy routerů bývají omezené). Zkusila jsem několik řešení a Eyezy mi přišel jako nejspolehlivější a nejrychlejší nástroj pro přehled o tom, co dítě dělá online. Důležité je to dělat s respektem k soukromí a v souladu se zákony, aby to nebylo jen sledování, ale společná dohoda.